יצירת גרפיקה עם מידג׳רני (Midjourney) המדריך האולטימטיבי למתחילים!

אני מקווה שפיניתם לעצמכם הרבה זמן פנוי בשבועות הקרובים כי אתם הולכים להתמכר!

התכנסנו כאן כדי ללמוד איך עובדים עם כלי הבינה המלאכותית MidJourney שאולי כבר שמעתם עליו, הוא עושה המון כותרות בזמן האחרון ואי אפשר להתחמק מהתוצרים המדהימים שאנשים מצליחים ליצור בעזרתו.

בסרטון הבא, נלמד את כל היסודות החשובים של עבודה עם מידג׳רני כדי שתוכלו מיד אחרי הצפייה להתחיל לעבוד עם הכלי המדהים הזה וליצור גרפיקות שישאירו אתכם פעורי פה, לא פחות ולא יותר.

מה זה Midjourney?

יצירה של מידג׳רני לפי הפרומפט: a dali style clockמידג׳רני הוא כלי בינה מלאכותית (AI) שמעביר טקסט לויז׳ואל. בשורת ההנחיה (הפרומפט), אנו כותבים מה אנחנו רוצים שהכלי ייצור עבורינו ואחרי כמה שניות מקבלים את התוצאה. לרוב מדובר בתוצרים שלמעצבים גרפיים, ציירים ואנשי אמנות היה לוקח שעות על גבי שעות להכין.

הפרומפט של מידג׳רני יכול לכלול פקודות או בשפה המקצועית – arguments, שכדאי מאוד להכיר כדי לקבל תוצאות מדוייקות ובסרטון לומדים מספר ארגיומנטים  בסיסיים שחשוב להכיר. במידג׳רני יש סולם למידה מסויים וגם ההרשמה אליו היא לא כמו כל אתר רגיל – מידג׳רני משמש כבוט בתוך פלטפורמה שנקראת דיסקורד, ולפני שאתם מתייאשים מכל המושגים האלה וחושבים שזה גדול עליכם, הקדישו שעה כדי לצפות בסרטון ותראו שזה לא כל כך מסובך. בקרוב ניתן יהיה להשתמש במידג’רני גם באתר ללא צורך בדיסקורד, אך אפשרות זו פתוחה כעת רק לחלק מהמשתמשים.

כמה עולה להשתמש במידג׳רני?

יצירה של מידג׳רני לפי הפרומפט: a penguin rockband playing a concert on snowy mountain in the style of Akira Toriyama

מידג׳רני הוא לא כלי חינמי (בעבר ניתן היה להתנסות בו במשך 25 דקות בחינם). הדקות שנספרות במידג׳רני אינן בדיוק הדקות שאנחנו מכירים אלא הן נספרות לפי זמן העיבוד של הבקשות שנשלחות על ידינו. בשפה המקצועית דקות העבודה נקראות GPU Minutes.

בסרטון ההסבר מדובר על כך שניתן להתנסות במידג’רני בחינם אך אפשרות זו נסגרה לשימוש וכיום חייבים לשלם על אחת החבילות כדי להתנסות. המחירים של החבילות מתחילים מ-10$ בחודש עבור 200 דקות שימוש ויש גם חבילות יקרות יותר.

הרעיון של GPU Minutes הוא כמה משאבים אתם צורכים מהמערכת, שהרי כדי לייצר את התמונות שמתקבלות במידג׳רני השרת עובד ומבצע processing והתהליכים של יצירת תמונות דורשים משאבים וזמן עבודה של המערכת. 

ישנו מושג נוסף שחשוב לדעת בהקשר הזה והוא Fast GPU time לעומת Relax GPU Time. כל מי שמשתמש בחשבון בסיסי (בעלות של 10$ בחודש) יכול להשתמש רק ב-Fast GPU time מה שאומר שתתקבל תוצאה מהירה יותר מחד, אבל מצד שני המנוע של מידג׳רני ישתמש ביותר GPU, כלומר ביותר משאבים, וכתוצאה מזה הזמן ״יתבזבז״ לכם מהר יותר. בחבילות מתקדמות יותר אפשר לעבור להשתמש ב-Relax mode מה שיאפשר להשתמש בשעות ביתר יעילות. מוזמנים לקרוא כתבה שמסבירה איך לנצל יותר טוב את זמן השימוש במידג׳רני.

יצירה של מידג׳רני לפי הפרומפט: circleאיך נרשמים למידג׳רני?

כדי להתחיל את העבודה עם מידג׳רני יש לגלוש לאתר midjourney.com ולבחור ב-Join the beta (נכון לכתיבת שורות אלה מידג׳רני עדיין נחשב ככלי בגרסת בטא, כך שההסברים כאן ובסרטון עשויים להיות שונים ממה שתראו על המסך במידה והגרסאות ישתנו). לאחר לחיצה על כפתור ההצטרפות, תועברו לאתר דיסקורד, ושם נעבוד מעתה והלאה כדי לייצר גרפיקה. (כאמור, בעתיד ניתן יהיה לעבוד גם באתר של מידג’רני ללא דיסקורד, אך נכון לכתיבת שורות אלה זה עוד לא אפשרי עבור כלל המשתמשים).

בדיסקורד תתבקשו לבחור שם משתמש, לבצע וריפיקציה לכתובת האימייל ולמלא מספר פרטים נוספים. בסיום ההרשמה יש ללחוץ על אייקון הסירה, כדי להגיע למידג׳רני.

הפלטפורמה של דיסקורד בנויה מחדרים שונים, וכדי לעבוד עם מידג׳רני יש להיכנס לאחד מהחדרים של המשתמשים החדשים, שעליהם מצויינת המילה newbies ומספר.

לאחר הכניסה לאחד מהחדרים, אפשר להתחיל לבקש ממידג׳רני ליצור עבורינו גרפיקה. כל מה שאתם רואים בחדר אלו דברים שמשתמשים אחרים שנמצאים בו יחד איתכם ממש ברגעים אלה מבקשים מהכלי ליצור. זה הזמן לציין שכל מה שמידג׳רני מייצר עבורכם הוא לא פרטי, כלומר באופן עקרוני כל אחד יכול לראות מה אתם יוצרים, לקרוא את הפרומפט שכתבתם כדי לקבל את התוצר, ואפילו לשמור את הגרפיקה במחשב שלו ולהשתמש בה. מבחינת שימוש מסחרי בתוצרים של מידג׳רני,  ברגע שתירשמו לחבילה בתשלום תוכלו להשתמש בתוצרים באופן מסחרי ובלי מתן קרדיט.

איך כותבים פרומפט במידג׳רני?

יצירה של מידג׳רני לפי הפרומפט: a five years old astronaut girl, reading a book about rocketsשורת הפרומפט נמצאת בחלק התחתון של המסך ובה ניתן לבוט של מידג׳רני הוראות מה אנחנו רוצים שהוא ייצר לנו.

כל פרומפט של מדג׳רני מתחיל בלוכסן והמילה imagine, כלומר כך: imagine/

לאחר מכן תופיע מיד גם המילה ״פרומפט״ ולאחר מכן ניתן להתחיל לכתוב את הפרומפט.

אז איך ניגשים לפרומפט?

תחשבו שאתם יושבים עכשיו מול גרפיקאי, ולא מול מחשב, ומבקשים ממנו לצייר או לעצב משהו. בפרומפט נכתוב בדיוק מה שהיינו מתארים לגרפיקאי, למשל, להקת רוק של פרות, שמנגנות על ענן.

בסיום נלחץ על ״אנטר״ כדי לשגר את הפרומפט ולתת למידג׳רני להתחיל בעיבוד הגרפיקה. ייתכן ותצטרכו למצוא את הפרומפט שלכם ברחבי החדר מאחר וכל הזמן משתמשים אחרים משגרים גם הם פרומפטים כך שהכל עולה למעלה ונעלם. בסרטון ההדרכה מוצגת דרך למצוא ביתר קלות את הפרומפט שלכם.

לאחר מספר שניות תתקבל הגרפיקה שנוצרה בעקבות הפרומפט שכתבתם, והיא תכלול 4 גרסאות שונות. לכל גרסה ניתן לבצע Upscale (שמוצג ע״י האות U), כלומר להגיד למידג׳רני ״בחרתי בגרסה הזאת, תגדיל לי אותה״. אפשרות נוספת היא ללחוץ על האות V שמשמעותה Variation ולבקש ממידג׳רני ליצור 4 גרסאות חדשות שמתבססות על אחת הגרסאות הראשונות. בסרטון ההדרכה ניתן לראות דוגמאות לשימוש לכך.

אפשרות נוספת נקראת Re-roll והיא תשלח את הפרומפט לעיבוד נוסף כדי לקבל 4 גרפיקות חדשות לגמרי, למקרה בו לא אהבתם את מה שיצא מהפרומפט המקורי שלכם.

ניתן גם להעלות לפרומפט תמונה מהמחשב (ראו הסבר בסרטון ההדרכה), כדי שהגרפיקה שתיווצר תשאב ממנה השראה.

הארגיומנטים הבסיסיים במידג׳רני

יצירה של מידג׳רני לפי הפרומפט: a panda bear on a sofa drinking milkshakeבסרטון ההדרכה נלמד להשתמש במספר ארגיומנטים בסיסייים, שנקראים גם פרמטרים:

AR – פרמטר המאפשר לקבוע את יחס הרוחב-גובה של הגרפיקה (באופן דיפולטיבי מידג׳רני מייצר תמונות מרובעות ביחס של 1:1).

V – פרמטר המאפשר לבצע עיבוד בגרסה אחרת מהדיפולטיבית

SEED – התוצאות שמתקבלות בכל פעם שמשגרים פרומפט הן שונות, גם אם נכתוב בשורת הפרומפט משפטים זהים.  פרמטר הסיד מאפשר לקבל תוצאות יותר אחידות, מה שיכול לעזור ליצור דברים הרבה פחות רנדומליים ולאפשר, ברמות מתקדמות יותר, ליצור למשל דמויות שחוזרות על עצמן כדי להשתמש בהן לדוגמה ליצירת ספרי קומיקס, או כסריה של תמונות, או כדי לשנות את הסצנה אבל לא לאבד לגמרי את הכיוון שלה.

Stylize – מגדיר כמה סטייליזציה תהיה בגרפיקה שלנו, כלומר כמה היא תהיה מורכבת, מפורטת ומרשימה. ערכים גבוהים יתנו תוצאות אמנותיות ויצירתיות יותר, וערכים נמוכים יגידו למידג׳רני להיצמד יותר למילים בפרומפט ופחות לתת דגש על אמנותיות.

Quality – קוואליטי במידג׳רני מתייחס לזמן העיבוד, הרנדרינג של הגרפיקה, דבר שבאופן ישיר ישפיע על זמן השימוש במערכת כפי שמידג׳רני סופר אותו. כלומר, ערך קוואליטי גבוה משמעותו ניצול של יותר משאבים מהמערכת (זוכרים שדיברנו על דקות GPU? אז זה) כאשר ניתן ערך קוואליטי גבוה המנוע יתאמץ יותר עבור הפרומפט, וייקח יותר מה-GPU. זה כמובן משפיע על התוצאה, אבל ממש לא אומר שערך נמוך יביא לתמונות מכוערות יותר.

No – מאפשר לבקש ממידג׳רני לא להציג פרטים מסויימים בגרפיקה. למשל, אם קיבלנו תוצאה שכוללת הרבה פרפרים, נוכל לשגר פרומפט חדש ובו לבקש לא להציג פרפרים בכלל.

משקלים – פרמטר IW מאפשר לבקש מהפרומפט לשים יותר (או פחות) דגש על תמונה שמעלים מהמחשב, ופקודת נקודותיים כפולים (::) מאפשרת לבקש ממידג׳רני לתת דגש רב יותר (פריוריטי) לאלמנטים מסויימים בפרומפט

מה עוד לומדים בהדרכה?

  • איך להשתמש בפקודת ״רמיקס״ שמאפשרת לערוך את הפרומפט לאחר שבוצע עיבוד ראשוני של גרפיקה
  • איך לראות את נתוני השימוש במערכת כדי לדעת כמה זמן עבודה נותר לנו במסגרת החבילה
  • איך לפתוח שרת אישי ולעבוד בו בלי הבלאגן והכאוס שיש בחדרים הציבוריים

אתרים מומלצים להמשך למידה, להשראה, לקבלת רעיונות ולעזרה ביצירת פרומפט

  • MidJourney Styles and Keywords Reference – אתר עם מאגר עצום של רעיונות – שמות של אמנים, חומרים, סוגי תאורה, חפצים, בעלי חיים, צבעים, ציורים, אפקטים ועוד.
  • הדוקומנטציה הרשמית של מידג׳רני – דוגמאות לכתיבת פרומפטים וארגיומנטים, גם כאלה שלא הוצגו בהדרכה.
  • תזאורוס – מילים נרדפות באנגלית. אתר זה לא קשור בהכרח למידג׳רני אבל יכול לסייע לכתוב פרומפט מפורט ומדוייק יותר.
  • Image 2 Prompt – כלי מעולה למי שמתקשה לתאר במילים את הגרפיקה שהוא רוצה ליצור. מעלים תמונה לאתר ויוצא פלט שכולל תיאור של מה שרואים בה.
  • MIDJOURNEY STYLES LIBRARY – ספרייה ענקית מחולקת לקטגוריות של סוגי אנימה, ז׳אנרים, טכניקות, ציירים, מאיירים, צלמים, ארכיטקטים, מעצבים ועוד. אתר גדוש בהשראה לקבלת גרפיקה בסגנונות שונים.
  • Midjourney Prompt Helper – אתר שיעזור לכם לכתוב פרומפט לפי ארגיומנטים כמו גודל, עומק שדה, סטיילייז, קוואליטי, גירסה, וגם לפי סוג תאורה, אמנים, צבעים, חומרים ועוד. לאחר בחירת הפרמטרים הרצויים יתקבל פרומפט שתוכלו להעתיק במדוייק לשורת הפרומפט במידג׳רני.
  • ספר “75+ מתכונים מתקדמים למידג’רני” – הספר האלקטרוני של מקום ברשת ובו מעל 75 פרומפטים מיוחדים עם הסברים ודוגמאות. רכישת הספר מקנה גם גישה לקורס מידג’רני למתחילים.

לסיכום

יצירה של מידג׳רני לפי הפרומפט: geek girl smiling with a trophy, magical scene

למדנו איך לעבוד עם אחד מכלי ה-AI הפופולריים והמרתקים ביותר. אפשר לשחק במידג׳רני שעות, ליצור פרומפטים על כל נושא שרוצים ולקבל תוצאות מדהימות. אנחנו נמצאים בעידן מרתק בו הבינה המלאכותית תופסת יותר ויותר מקום בחיי היומיום שלנו, ומידג׳רני כבר הפך לאחת הפלטפורמות הכי אהובות ומעניינות עם כמעט מיליון משתמשים בטווח זמן של כחצי שנה מאז יציאת גרסת הבטא לשימוש ציבורי. מידג׳רני מתקדם ומשתכלל עם כל יציאה של גרסה חדשה ולכן כדאי להמשיך ולעקוב אחר החידושים כדי ללמוד מה עוד אפשר ליצור איתו. העבודה עם מידג׳רני אינה טבעית, כלומר יש סולם למידה ודרך עבודה שצריך ללמוד כדי להוציא את התוצרים הדרושים לכם. 

אתם עוד פה? קדימה, זה הזמן להתחיל לכתוב פרומפטים ולקבל גרפיקות שעולות על כל דמיון. צאו לדרך! ואחרי שתישתפשפו קצת יותר, אפשר להצטרף לאתגר “10 מתכונים מתקדמים למידג’רני” וללמוד יותר לעומק את אמנות ה”פרומפט קראפטינג”. לחצו כאן לפרטים.

אם אתם רוצים לקחת את הידע שלכם במידג’רני צעד נוסף קדימה ולהתמקצע בכתיבת פרומפטים, מוזמנים לקרוא על ספר “75+ מתכונים מתקדמים למידג’רני”, בו מחכים לכם עשרות פרומפטים למגוון רחב של שימושים, כמו גם קורס מידג’רני שמתעדכן כל הזמן עם מידע על פיצ’רים וגרסאות חדשות. לחצו כאן לפרטים.

10 מתכונים מתקדמים למידג'רני

אם מעניין אותך ללמוד טכניקות מתקדמות ליצירת גרפיקה בכלי ה-AI הכי מדובר ופופולרי בעולם כרגע, מידג’רני, האתגר הזה בול בשבילך!

“10 מתכונים מתקדמים למידג’רני” הוא ניוזלטר יומי וחינמי שיישלח אליך במשך עשרת הימים הקרובים.

ספר אונליין:
75+ מתכונים מתקדמים למידג׳רני

מעל 75 מתכונים צבעוניים, שימושיים ומקוריים מחכים לך בספר האלקטרוני הבא, שיעזור לך להתמקצע באמנות הפרומפט קראפטינג וללמוד ליצור דברים מדהימים עם כלי הבינה המלאכותית הכי פופולרי בשנה האחרונה!

רכישת הספר תעניק לך גם גישה לקורס מקיף שילמד אותך את כל הבסיס לעבודה עם מידג׳רני.

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
4.9
(10)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן