הדפסת עיצובים על מוצרים – Print On Demand

בנוף ההולך ומתפתח של מסחר אלקטרוני, ישנו תחום אחד שזוכה לפופולריות גדולה במיוחד בשנים האחרונות – ‘הדפסה לפי דרישה’ – או Print On Demand (בקיצור – POD). מודל עסקי חדשני זה הפך למגדלור עבור יזמים ומוחות יצירתיים כאחד, ומציע שילוב ייחודי של התאמה אישית, נוחות ואפשרויות בלתי מוגבלות. בכתבה זו נתעמק בעולם המרתק של POD, בפלטפורמות השונות המציעות כיום פתרון קל ופשוט להדפסת גרפיקה על מוצרים, באופן התמחור של המוצרים, באופן יצירת העיצובים ועוד.
תחום ה-POD תפס במיוחד תאוצה בשנה האחרונה עם התפתחות כלי הבינה המלאכותית כדוגמת מידג’רני, לאונרדו AI, דאלי ודומיהם, שמאפשרים כיום גם למי שאינו מגיע מתחום האמנות והגרפיקה הממוחשבת ליצור תמונות מיוחדות ומעניינות ולהציע אותן למכירה על מוצרים שונים.

בסרטון הבא נלמד את כל הדברים הבסיסיים שחשוב לדעת לקראת כניסה לתחום, בין אם בשביל למכור מוצרים ללקוחות, או בשביל ליצור מוצרים יחידים במינם לעצמכם כפריטי לבוש או אביזרים לבית, לרכב, למשרד, לחיות מחמד, לפעילות בחוץ ואפילו כמתנה לחברים. בנוסף, בסרטון תראו מספר מוצרים שעיצבתי ויצרתי בעצמי ותשמעו את הרשמים שלי עליהם. בין המוצרים – טייצים, חזיית ספורט ונעליים.

המונח Print On Demand משמעותו הדפסה לפי דרישה. כלומר – המוצר מודפס ונשלח ללקוח רק לאחר שבוצעה הזמנה שלו. סוג מכירה זה חוסך לבעל העסק יצירת מלאי מראש וסיכון שלא כל המוצרים יימכרו.

כיום ישנן פלטפורמות רבות המציעות מכירת מוצרים בהדפסה אישית. רוב הפלטפורמות מאפשרות לפתוח חשבון באתר, לעצב מוצרים ולשחק עם כלי המוקאפ לגמרי בחינם. לא חייבים להשתמש בפלטפורמות כדי לפתוח עסק – ניתן לעצב מוצרים לעצמכם ולשלוח אותם אליכם הביתה ללא כל התחייבות לכמות מינימלית.

סוגי פלטפורמות

ישנם 2 סוגים של חברות print on demand:

  1. פלטפורמות שמציעות רק את שלב ה-fulfilment ומיועדות למכירה עצמאית
    פלטפורמות אלה מזכירות את תחום הדרופשיפינג, בו אתם (בעלי העסק) מעצבים את המוצרים בפלטפורמות, מציגים אותם בחנות שלכם בין אם מדובר באתר עצמאי, באטסי, בשופיפיי וכו’, וברגע שמישהו מבצע הזמנה של אחד המוצרים שיצרתם, חברת ה- POD תדפיס את העיצוב על המוצר הנבחר ותשלח אותו ללקוח שלכם. כל מה שמעבר לכך הוא באחריותכם – בחירת מחיר המוצר (כמובן כדאי שיהיה לכם רווח יפה ממנו) וגם כל מה שקשור לשירות לקוחות ולקשר עם הלקוח מאחר והוא קנה את המוצר מכם והוא לא יודע שמדובר ב-POD.
    בין החברות מהסוג הזה יש את פרינטיפיי, פרינטפול, ג’לטו, ועוד.
    החיבור בין הפלטפורמה לבין האתר שלכם נעשה באמצעות אינטגרציות שחברות ה- POD מספקות.
  2. פלטפורמות מסוג מרקטפלייס
    בסוג זה של פרינט און דימנד,המוצרים שתיצרו יימכרו באותה פלטפורמה והעיצובים שלכם יצטרפו למאגר המוצרים שיש בחנות לצד עיצובים של יוצרים אחרים. זה אומר שמצד אחד לא תצטרכו לבנות אתר או למכור בעצמכם את המוצרים דרך אטסי, שופיפיי וכו’ ולהתעסק עם שירות לקוחות, אך מצד שני הרווח שלכם ברוב המקרים יהיה קטן יותר והשליטה בעסק מסוג זה קטנה יותר. בד”כ פלטפורמות אלה מציעות אחוז קטן מאוד מהמכירה או שהמוצרים מראש יקרים יותר ואז לא ניתן לתמחר אותם עם מרכיב רווח גדול. כלומר – בסוג הזה יש פחות סיכון אבל גם רווחים קטנים יותר ותחרות גדולה מאחר והמוצרים שלכם מופיעים לצד הרבה עיצובים אחרים שאינם שלכם. פלטפורמות אלה מתאימות למי שאינו רוצה להתעסק בטכנולוגיה הדרושה כדי לבנות אתר משלו, או לאמנים שמעוניינים להתמקד ביצירת עיצובים ייחודיים ופחות בחלק הטכני של המכירה והקשר עם הלקוח.
    בין הפלטפורמות האלה ניתן למצוא את Society6, ת’רדלס, רדבאבל ועוד.

השוואה בין פלטפורמות ה-POD השונות

הכנתי לכם טבלה (קובץ מסוג PDF) המציגה השוואה בין פלטפורמות ה- Print On Demand השונות.

להורדת הטבלה לחצו כאן.

 

 

 

 

 

 

 

תמחור ומשלוח

תהליך המכירה של מוצרי Print On Demand בפלטפורמות המיועדות למכירה עצמאית מתבצע באופן הבא:

  • לקוח מבצע הזמנה בחנות שלכם, שמקושרת (בעזרת כלי אינטגרציה) לפלטפורמת ה-POD
  • בחברת ה-POD יחייבו אתכם על מחיר המוצר והמשלוח ללקוח
  • בחברת ה-POD ידפיסו את המוצר וישלחו אותו ישירות ללקוח
  • הרווח שלכם ייגזר מהמחיר שהלקוח שילם לכם על המוצר פחות הסכום שתשלמו לחברת ה-POD על מוצר הבסיס והמשלוח.

תהליך המכירה של מוצרי Print On Demand בפלטפורמות מסוג מרקטפלייס הוא מעט שונה – ברגע שלקוח מבצע הזמנה של מוצר שאתם עיצבתם והעלתם למרקטפלייס, כל תהליך ההזמנה, ההדפסה, השילוח ושירות הלקוחות יתבצע ע”י חברת ה-POD והתשלום שלכם יתקבל מחברת ה- POD עצמה ולא מהלקוחות. הסכום שתקבלו יהיה הרווח שיישאר לאחר הורדת מחיר המוצר והמשלוח.

עיצוב גרפיקה למוצרי הדפסה לפי דרישה

במידה ואתם עובדים עם תוכנות גרפיות כמו פוטושופ ואילוסטרייטור, תוכלו כמובן להעלות את העיצובים שלכם לפלטפורמות ה-POD.

במידה ואין לכם ידע בגרפיקה, ניתן ליצור עיצובים בעזרת כלי בינה מלאכותית כמו מידג’רני, לאונרדו AI, דאלי ודומיהם. חשוב לבדוק בתנאים של כל כלי שמותר לכם למכור את העיצובים, כלומר לבצע שימוש מסחרי בהם.

רוצים ללמוד איך עובדים עם מידג’רני? יש לי מדריך מקיף למתחילים ביוטיוב – לחצו כאן לצפייה.

במידג’רני אפשר ליצור עיצובים שניתן לשכפל בצורה חלקה בעזרת פרמטר ה-Tile, ואז ליצור בקלות פטרנים, דוגמאות שחוזרות על עצמן, למשל למוצרים מסוג מפות, וילונות, מצעים ועוד.

לצפייה בהדרכה ליצירת Tiles במידג’רני – לחצו כאן.

במידה ובחרתם לעצב מוצרים מגרפיקה שנוצרה על-ידי בינה מלאכותית, כנראה שתצטרכו לשפר את איכות וגודל התמונות מאחר וכלי ה-AI הקיימים היום בשוק אינם מספקים גרפיקה באיכות גבוהה מספיק להדפסה על מוצרים. ישנם כיום כלי אפסקייל שמאפשרים להגדיל את הרזולוציה של התוצרים בצורה מעולה. בכתבה הבאה ישנן דוגמאות לכמה כלים כאלה.

בספר “60+ מתכונים מתקדמים למידג’רני” אני מציעה מעל 60 טמפלטים לפרומפטים מתקדמים לשימוש במידג’רני או בכלי AI אחרים, ביניהם גם פרומפטים שמתאימים ליצירת עיצובים למוצרים. לצפייה בפרטים נוספים על הספר – לחצו כאן.

לסיכום

תחום ההדפסה לפי דרישה הוא עולם שלם שצריך ללמוד ולחקור אותו, זהו תחום מאוד כייפי ומעניין. אין כמו ההרגשה של לראות מוצרים שעיצבתם על המסך קורמים עור וגידים והופכים למוצרים אמיתיים (לחצו כאן לקריאה על תהליך היצירה שלי למוצר מסוג משטח גיימינג).

עם זאת, כמו בכל עסק – יש הרבה מה ללמוד, צריך להשקיע שעות רבות בקריאה ולמידה של התחום על כל מרכיביו, חשוב להזמין את המוצרים אליכם הביתה, ייתכן ותצטרכו לנסות כמה חברות עד בתמצאו מוצרים שאתם אוהבים ורוצים למכור, אם תרצו למכור מוצרים בעצמכם תצטרכו להשקיע בבניית אתר ובשיווק שלו, או להשקיע ב-seo חזק בשביל למכור מוצרים במרקטפלייס, אבל לאט לאט ועם הרבה ניסוי וטעייה, אפשר לעסוק בתחום הזה ולייצר רווחים – הכל תלוי בהשקעה שלכם, בלמידה, ברצינות ובהתמדה.

בהצלחה!

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
5
(1)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן