בשבוע האחרון מצאתי את עצמי יושבת במשך 4 שעות ולומדת איך עובדים עם תוכנת Adobe XD מפי מרצה מעולה בשם דניאל סקוט. סקוט הוא מרצה מוסמך מטעם אדובי שמציע שלל קורסים למתחילים ולמתקדמים בתחום העיצוב הגרפי ועריכת הוידאו.
החלטתי כבר מזמן להיכנס יותר לעומק בתחום חוויית המשתמש, אבל אתם יודעים איך זה – לעתים דברים קורים בקצב איטי משאנחנו מקווים. מה שנתן לי את ה-Boost להתחיל ללמוד באופן מעשי זה סרטון של בחור הולנדי בשם רינו שמספר למה תמיד כדאי להתחיל לבנות אתר בתוכנת XD ולא ישירות באלמנטור. מוזמנים לצפות:
רינו אמנם מסביר בסרטון את חשיבות התכנון של בניית אתר כאשר עובדים עם לקוחות ובונים מספר רב של אתרים, אבל אני לגמרי חושבת שגם כשבונים אתר לעצמנו, אפילו אם מדובר בבלוג אישי, שלב התכנון הוא קריטי וכדאי ליצור סכמה של האתר לא רק על הדף – אלא גם במחשב, לפני שמתחילים ״לזרוק״ אלמנטים על קנוואס ריק של אלמנטור.
לאחר שרינו שיכנע אותי לגבי חשיבות השימוש בתוכנת XD (או כל תוכנה אחרת של עיצוב חוויית משתמש כמו Figma או Sketch) לפני המעבר לאתר חי, כיתתי רגליי (כלומר אצבעותיי) והקלדתי באתר הקורסים Udemy את מילת החיפוש UX UI. אחד הקורסים הראשונים שעלו בחיפוש היו של אותו דניאל סקוט שהזכרתי בהתחלה. סרטון ההקדמה של הקורס עשה רושם מעולה של קורס רציני ואיכותי, ושמרתי אותו במועדפים לרכישה בהמשך.
לאחר מספר ימים עלתה מולי ביוטיוב שוב התמונה של סקוט, והפעם – היה מדובר בסרטון של 4 (!!!) שעות, כשבעצם מדובר בארבע השעות הראשונות של הקורס שאותו תכננתי לרכוש ביודמי.
לאחר שצפיתי באדיקות בכל ארבע השעות, באתי לכאן כדי לספר לכם על זה 🙂
ובכן, את שאר הקורס (8 שעות נוספות) אני כבר ממש מחכה לראות. בארבע השעות החינמיות שסקוט חולק ביוטיוב בחינם למדתי כל כך הרבה, ואת האתר הבא שלי אני מתכננת להתחיל לבנות ב-XD גם כדי להתנסות באופן אישי בתוכנה וגם כדי לראות אם זה באמת עוזר לי אחר כך להתחיל ביתר קלות לעצב ולבנות אתר חדש באלמנטור.
אם מעניין אתכם לראות את 4 השעות הראשונות של הקורס, הן כאן:
ואת הקורס המלא אפשר לרכוש ביודמי, בקישור הזה: https://www.udemy.com/course/ui-ux-web-design-using-adobe-xd/
אגב, דניאל מוכר את כל הקורסים גם באתר הפרטי שלו, שם תוכלו לרכוש מנוי חודשי לצפייה בכל הקורסים במחיר של 12$ לחודש, או 84$ לשנה שלמה. זו אופציה נהדרת למי שרוצה ללמוד תוכנות נוספות של עיצוב גרפי כמו פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין וכן קורסי עריכת וידאו של אדובי.
דרך אגב, זה הזמן לספר שאי אז בשנת 2003 למדתי עיצוב גרפי במשך 9 חודשים כלימודי תעודה. התוכנות השתנו בצורה ניכרת מאז, חלקן כבר יצאו מכלל שימוש, אבל הידע הבסיסי שרכשתי בעבודה עם פוטושופ מסייע לי עד היום בכך שאין לי צורך לשלם למעצב גרפי כדי ליצור עיצובים לאתרים שלי. את הכל אני עושה בפוטושופ לבד. זו מיומנות שמסייעת מאוד לכל מי שבונה אתר או מתחזק חשבונות סושיאל. כמובן שמומלץ לפנות למעצב גרפי מקצועי כדי לבנות שפה עיצובית ומיתוג לעסק, אבל עבור דברים קטנים כמו עיצוב תמונת קאבר לפייסבוק או יצירת תמונה ראשית לפוסטים – ידע בפוטושופ ייתן לכם המון!
ורגע לפני שמתפזרים – דיסקליימר קצר:
תחום עיצוב חוויית המשתמש לא מסתכם בקורס של 12 שעות. מי שעובד בתחום וממלא כיום משרות בסטארטאפים או בחברות הייטק, למד במשך מספר שנים את כל התיאוריה והחלק המעשי כחלק מתואר או לימודי תעודה, והלימודים בתחום לעולם לא באמת מסתיימים, תמיד יש מה לחדש ומה להוסיף לארגז הכלים האישי. אני חושבת שמי שבונה לעצמו אתר אישי או עוסק בתחום בניית האתרים ועובד עם לקוחות, צריך בשלב כלשהו ללמוד עיצוב חוויית משתמש – בהתאם לרמה הדרושה לו. מלבד העובדה שמדובר בתחום מרתק, החשיבות שלו גדולה ומשמעותית. בסופו של יום, כולנו רוצים שהגולשים באתר שלנו יצאו ממנו בהרגשה טובה ועם טעם של עוד. בדיוק כפי שיוצאים מחנות בגדים, מפגישת ייעוץ, ממסעדה – אנחנו רוצים לתת חווייה מוצלחת למבקרים שלנו כדי שיחזרו לפקוד את האתר שלנו בעתיד וכדי שימליצו עלינו לחברים.