יצירת קישורים קצרים מותאמים אישית בדומיין משלכם

כבר שנים שאני משתמש בשירות של bit.ly כדי לקצר כתובות אינטרנט ארוכות, בין אם מדובר בכתבות שנמצאות כאן באתר הזה ובין אם כתובות ארוכות מאתרים אחרים שאני פשוט רוצה לקצר כדי לשתף עם אחרים, ובעיקר כשמדובר בכתובות שכוללות עברית והופכות לתווים מוזרים וארוכים למדיי.

השירות של bit.ly ודומיו מצויין – תוך כמה שניות אפשר לקבל קישור קצר וקליל שבקלות אפשר להעביר לאחרים, ובנוסף אפשר לבחור את הסיומת של הקיצור למשהו שיהיה לנו קל לזכור, וישנה גם סטטיסטיקה שמראה כמה פעמים הקליקו על כל כתובת אישית שיצרנו.

על פניו, יכולתי להמשיך ולהשתמש בשירות הזה בלי הגבלה. הבעיה הגיעה כשהחלטתי לפתוח דף אינסטגרם עסקי למקום ברשת (מוזמנים כמובן להצטרף! http://instagram.com/makombareshet). באינסטגרם ישנו מקום אחד בלבד בו ניתן להוסיף קישור קליקבילי (כלומר כזה שאפשר ללחוץ עליו ווהאתר נפתח באופן אוטומטי). מדובר בלינק שנמצא בפרופיל האישי, ששם כמובן רציתי לשים את הקישור לדף הבית של מקום ברשת.

מאחר והתכנון הוא לשתף באינסטגרם גם פוסטים שמפורסמים כאן באתר, כדי להגדיל את החשיפה שלהם, חשבתי איך אפשר להוסיף לתיאור של כל פוסט באינסטגרם את הקישורים לאתר כך שיהיו קצרים וקלים לזכירה מאחר והגולשים ייאלצו להקליד אותם בדפדפן באופן ידני.

כמובן שהאופציה הראשונה שעלתה לראש היא להשתמש ב-bit.ly, כרגיל. הבעיה התחילה כשחשבתי איזו סיומת לתת לכל פוסט, ורציתי ליצור סוג של כתובות מקוצרות עם היגיון בהן, למשל – לתת לכל פוסט מספר עוקב. אז מה הבעיה? ובכן, בשירותים כמו bit.ly או tinyurl משתמשים אנשים מכל העולם, מה שאומר שלפעמים הכתובת הקצרה שנרצה ליצור לא תהיה זמינה. כך שאם אני רוצה לקחת כתובת של פוסט מאוד ארוך שיש לי באתר, ולקצר אותו למשל למשהו כמו bit.ly/p1, רוב הסיכויים שהכתובת הזו לא תהיה פנויה לי כי מישהו אחר כבר השתמש בה.

בעיה נוספת שעלתה היא האפשרות שהשרות של bit.ly יום אחד ייסגר. אמנם הסיכוי לכך קטן, אבל תמיד קיים. כבר קרו דברים מעולם, והדוגמה הכי מוכרת לכך היא שרות קיצור הכתובות של גוגל (goo.gl), בו נהגתי להשתמש באופן קבוע עד שיום בהיר אחד החליטו לסגור אותו.

הפתרון שחשבתי עליו הוא לבנות לעצמי מערכת שבעזרתה אוכל ליצור כתובות מקוצרות משלי, תחת דומיין שלי. זה פותר לי את שתי הבעיות: דומיין מקוצר ששייך לי מבטיח שכל קישור שארצה ליצור – יהיה פנוי! בנוסף, רק אני אחראית לכך שהדומיין יירד מהאוויר. כלומר, אני לא צריכה להסתמך על שירות חיצוני כמו bit.ly או goo.gl ולקוות שהקישורים שלי יהיו זמינים ושלא אקבל יום אחד הודעה על כך שהשירות מפסיק את פעילותו.

אז איך יוצרים קישורים מקוצרים מותאמים אישית עם דומיין ייחודי?

בשביל ליצור מנגנון כזה, נצטרך לבצע מספר שלבים:

  1. לרכוש דומיין קצר. רשמי הדומיינים מאפשרים כיום לרשום כתובות עם סיומות כמו .co, .me, .io. אפשר לרכוש דומיין שקשור או מזכיר את האתר הראשי שלכם, כפי שאני עשיתי – makomba.co, או שאפשר לרשום דומיין שמשתלב עם השם הפרטי שלכם, או כל דומיין אחר שמתאים לכם ופנוי לרישום. כמובן שכדאי שהדומיין יהיה קצר וקולע, כי עוד תוסיפו לו תווים. את הדומיין makomba.co בחרתי אחרי שכבר שנים אני נוהגת לכנות את מקום ברשת ״מקומבה״. בנוסף, למרות שלא מדובר בדומיין מאוד קצר, 7 תווים זה לא מעט, מדובר בשם קליט וזכיר שעדיין הרבה יותר מהיר לכתוב אותו בדפדפן מאשר את המילה makombareshet.
    ניתן לרכוש דומיין במגוון רשמי דומיינים כמו godaddy, namezero, domain.com, ionos.com ועוד. המחירים משתנים כמובן מחברה לחברה. חשוב לציין כי הסיומות הקצרות מעט יקרות יותר מדומיינים שמסתיימים ב-com. אבל יש לזכור שמדובר במחיר שנתי, ובסכום שאינו גבוה באופן משמעותי מהמחירים הרגילים של דומיינים.
  2. לאחר שרכשנו דומיין, נתקין בו את מערכת וורדפרס, א ךבשביל זה כמובן שנצטרך חבילת אחסון. במידה ויש לכם אחסון שמאפשר בניית אתר על יותר מדומיין אחד, תוכלו להתקין את וורדפרס תחת הדומיין המקוצר החדש בחבילת האחסון הקיימת שלכם. במידה ואין לכם אפשרות כזו, תוכלו לרכוש חבילת אחסון מאוד קטנה וזולה שתשמש אתכם רק ליצירת מערך הכתובות המקוצרות שלכם. ניתן למשל להירשם לאחסון של הוסטינגר, שנחשב לאחד הזולים בשוק כיום, ומניסיון אישי – האחסון שלהם עובד טוב.
    החבילה הזולה ביותר של הוסטינגר לגמרי תספיק לכם עבור אתר מסוג זה. בנוסף, יש להוסטינגר מבצעים באופן שוטף כך שאפשר ליהנות מהטבות מצויינות לתקופה ארוכה לפני שעוברים לשלם את המחיר החודשי הקבוע שלהם. ביום כתיבת שורות אלו למשל, הוסטינגר מציעים את החבילה הבסיסית ביותר שלהם במחיר של דולר אחד בלבד לחודש, במידה ומשלמים מראש לתקופה של 4 שנים, כלומר – תוכלו לשלם כעת 48$ בלבד ולשכוח מחידוש האחסון לארבע השנים הבאות. כשתצטרכו לחדש, כעבור 48 חודשים, תוכלו לעשות זאת במחיר של 2.15$ לחודש בלבד – שנחשב גם הוא זול מאוד יחסית לחברות אחסון אחרות. שימו לב שמדובר במבצע הנוכחי, ורוב הסיכויים שכשאתם תגלשו לאתר של הוסטינגר תראו מבצע אחר.
  3. לאחר שיש בידינו דומיין ואחסון נצטרך לחבר ביניהם (במידה וכל אחד מהם נרכש בחברה אחרת). אפשר לקרוא בקישור הבא על תהליך חיבור בין דומיין לאחסון, או שאפשר ברוב חברות האחסון לרכוש על הדרך גם דומיין יחד עם האחסון ואז אין צורך לבצע את החיבור – הוא יהיה אוטומטי.
  4. ברגע שיש לנו דומיין קצר שרכשנו, וחבילת אחסון שמקושרת אליו, נתקין את וורדפרס באתר שלנו. ברוב חברות האחסון מדובר בתהליך של כמה לחיצות עכבר בלבד. בהוסטינגר למשל, זה נעשה דרך כפתור ה-Auto Installer.
  5. עכשיו, כשיש לנו דומיין קצר עם מערכת וורדפרס מותקנת עליו, נתקין תוסף בשם Pretty Links. התוסף החינמי הזה מאפשר לנו לקצר כתובות ארוכות ולהחליט על סיומת הקישור. הנה תמונה שמציגה איך קיצרתי את הכתובות הארוכות של הפוסטים שיש במקום ברשת, דרך הדומיין החדש והקצר שלי, כך שיתאימו לשימוש באינסטגרם:

    כפי שאפשר לראות, את הכתובות המקוצרות שלי בניתי לפי סדר מספרי: makomba.co/p1, makomba.co/p2 וכו׳. לקחתי את הסיומות צעד אחד קדימה כדי ליצור חלוקה לקטגוריות שתהיה נוחה לי: כל פוסט שמוביל לכתבה רגילה באתר מקבל את האות p (מהמילה post), כל פוסט שמוביל להדרכה קצרה מקבל את האות t (מהמילה tutorial) וכל קישור לקורס מלא מקבל את האות c (מהמילה course).


זה הכל! בצורה כזאת ניתן לבנות מערך קישורים מקוצרים בדומיין משלכם, עליו יש לכם שליטה מלאה בלי לדאוג שמישהו תפס את הסיומת בה אתם רוצים להשתמש או שהאתר ייעלם מאוויר העולם ביום מן הימים ככה פתאום.

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
5
(2)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן