מיניסייט – מה זה ומתי כדאי לבנות אחד?

אם שמעת בעבר את המילה ״מיניסייט״, ולא בדיוק ידעת במה מדובר ואיך מיניסייט שונה מדף נחיתה או מאתר מלא, הכתבה הזאת תשפוך קצת אור על הנושא.

ראשית, נתחיל בהגדרה של מיניסייט. כלומר, ננסה להגדיר מה זה 🙂 ברשת ישנן הגדרות שונות ומגוונות לביטוי ונראה שכל מי שיודע מה זה או יש לו איזשהו רעיון בראש לגביו, קצת מתקשה להביא את המושג לידי ביטוי על הכתב. אז בגדול:

מיניסייט הוא סוג מסויים של אתר אינטרנט שיש לו ״טביעת רגל״ קטנה יותר ברחבי הרשת לעומת אתר מלא והוא נוצר למטרה ספציפית, לרוב כדי לשווק מוצר או שירות מסויימים. מיניסייט נקרא לעתים באנגלית גם microsite או באופן פחות נפוץ sitelet.

ישנה הגדרה נוספת, יותר טכנית:

מיניסייט הוא אתר תוכן ממותג ונפרד מדף החברה, אשר יש לו כתובת שונה שאותה מקדמים לטובת המטרה לשמה המיניסייט נבנה.


אם ניקח את שתי ההגדרות, אלה הם המאפיינים שנקבל:

  • מיניסייט יהיה קטן יותר מאתר מלא
  • הוא נבנה ומעוצב עבור מטרה מסויימת או קמפיין ספציפי
  • הוא לעתים יהיה זמני
  • מיניסייט יוצג בדומיין שונה מזה של המותג/האתר המלא (בחלק מהמקרים)

 

איך נראה מיניסייט?

מיניסייט יכול להיות מוצג בכמה צורות, למשל – כעמוד אחד, שבו ישנו תפריט המוביל לאזורים שונים באותו עמוד ובעצם הגולש אינו מועבר לדף אחר בכל פעם שהוא לוחץ על לשונית בתפריט. מיניסייט יכול להיות גם אתר עם מספר עמודים מצומצם שכן מעביר את הגולש לדפים שונים.

הרעיון מאחורי בניית מיניסייט הוא להשיג מטרה ספציפית בזמן קצר, למשל – אם יש לך חנות אינטרנטית שבה ישנם הרבה מוצרים למכירה ואתם רוצים לקדם מוצר אחד בצורה אינטנסיבית יותר, אפשר לבנות למוצר הזה מיניסייט משלו ובו להסביר על המוצר יותר בפירוט ולכוון את הגולש לרכישתו באמצעות המיניסייט. את המיניסייט נקדם ברשתות חברתיות למשל דרך מודעת פייסבוק או כמודעה ממומנת בגוגל.

דוגמה נוספת היא בעל עסק שאין לו כרגע אתר שלם וגדוש בתוכן ואין לו אפשרות לכתוב בלוג באופן תדיר, והוא רוצה בתור התחלה, כדי שיהיה לו מה להציג ללקוחות פוטנציאליים, מיני-אתר שבו יציג כמה מילים עליו, על השרות שהוא נותן וכמובן טופס יצירת קשר ומידע על דרכי התקשרות עימו.

בשלב הזה אתם בטח שואלים את עצמכם מה ההבדל בין מיניסייט לדף נחיתה.

תבנית מיניסייט וורדפרס

ובכן, ישנן מספר נקודות משיקות ביניהם אך גם שוני מובהק:

דף נחיתה קלאסי תמיד יהיה מורכב מעמוד אחד בלבד ומקושר לכתובת של האתר הראשי. מיניסייט, או מיקרוסייט, לעומת זאת, יכול לכלול מספר דפים שונים, כחלק מכתובת האתר הראשי או כדומיין נפרד ממנו. בנוסף, דף נחיתה לא יכלול אף קישור חיצוני או פנימי מאחר ומטרתו לכוון את הגולש לבצע את הקריאה לפעולה.

דפי נחיתה ומיניסייט דומים אחד לשני מבחינת הגודל, המטרה ו״תוחלת החיים״ שלהם: שניהם קטנים יותר מאתר תוכן מלא, לעתים יהיו זמניים ויימחקו מהרשת לאחר תקופה מסויימת (למשל כשהקמפיין מסתיים או כשהמ

טרה הושגה), ושניהם נוצרו לשם מטרה ספציפית מאוד (לעומת אתר מלא שיכולות להיות לו מספר מטרות).

 

מתי לבנות דף נחיתה ומתי לבנות מיניסייט?

כשבאים בפני ההחלטה האם לבנות דף נחיתה או מיניסייט, יש לחשוב על הנקודות הבאות:

  • מיניסייטים עובדים טוב יותר למטרות של Brand Awareness, כלומר כדי להכיר לגולשים מוצר/שרות חדשים או אותך. דפי נחיתה, לעומת זאת, מומלצים עבור קמפיינים של המרות, כשאנחנו רוצים שהגולשים יעשו פעולה ספציפית, למשל – ילחצו על כפתור ״רכישה״, יתנו לנו את כתובת האימייל שלהם, ילחצו על ״התקשר עכשיו״, יבקשו פרטים נוספים על השירות דרך הודעה אישית בפייסבוק וכו׳
  • כאשר זקוקים לאתר קטן ו״מהיר״ כדי שיהיה מה להציג לגולשים וללקוחות פוטנציאליים לפני השקת אתר מלא או שרות חדש, כדאי לבנות מיניסייט עד שהאתר הקבוע יעלה לאוויר. זאת, כדי להתחיל להכיר את השירות והמוצר שלך לגולשים.

 

 

איך בונים מיניסייט לבד?

הו, טוב ששאלת!

הנה הדרכה מלאה:

* אם אין לך ניסיון בבניית אתר בוורדפרס ובאלמנטור, יש לי קורס אינטרנטי מקיף שבתוך 4 שעות ילמד אותך את כל מה שצריך לדעת כדי להעלות אתר לאוויר: קורס בניית אתר בוורדפרס.

 

 

 

 

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
5
(4)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן