בניית אתר וורדפרס בשנת 2021 בשיטה ההפוכה

כאשר מתחילים לבדוק איך בונים אתר לבד, עומדות בפנינו שתי אפשרויות: האפשרות הראשונה היא לבנות אתר דרך חברה שמציעה מערכת סגורה משל עצמה, והאפשרות השנייה היא לבנות אתר עצמאי במערכת הקוד הפתוח וורדפרס.

כאשר בונים אתר באחת המערכות הסגורות, התהליך יהיה לרוב קצר ומהיר: פותחים חשבון, בוחרים טמפלט ומתחילים להכניס תוכן, להוסיף עמודים ולעצב את האתר.

מערכות אלה בדרך כלל מאוד פשוטות לשימוש אבל כמובן שעם הפשטות באות גם מגבלות: מאחר ומדובר במערכות סגורות שהקוד שלהן אינו פתוח לכולם, כל דבר שתרצו להוסיף לאתר שלכם בבוא היום שהוא מעבר לסטנדט, כנראה לא יתאפשר. בנוסף, כל מה שתבנו במערכות אלה יהיה באוויר כל עוד תשלמו לאותן חברות, וביום שתרצו לסיים את ההתקשרות עמן, תצטרכו לבנות את כל האתר מחדש בממשק אחר ולהעביר אליו את התכנים.

האופציה השנייה לבניית אתר היא כאמור עם מערכת וורדפרס, שהגדולה שלה היא שהיא מבוססת קוד פתוח, מה שאומר שאין מגבלה לדברים שאפשר ליצור איתה בין אם זה בעזרת קוד או בעזרת תוספים שאנשים אחרים כבר יצרו ואפשר להטמיע אותם באתר שלכם. בנוסף, בוורדפרס אתם לא מחוייבים לאף חברה: את האתר מתקינים באחת מחברות האחסון בארץ או בעולם ואפשר בכל רגע נתון לעבור לחברת אחסון אחרת ולהעביר את כל האתר בשלמותו בתוך מספר דקות לחברה חדשה.

לסיכום, בוורדפרס יש הרבה יותר חופש פעולה, אבל החסרון הוא שהתהליך מעט מורכב יותר מאשר השימוש במערכות סגורות.

בהדרכה זו נלמד איך אפשר לשלב בין שתי האפשרויות, וליהנות מצד אחד מהפשטות של בניית אתר במערכות סגורות, ומצד שני לבנות את האתר על גבי וורדפרס על כל יתרונותיה. את זה נעשה בשיטה שהחלטתי לקרוא לה ״השיטה ההפוכה״.

מהי השיטה ההפוכה?

בשש השנים האחרונות, בהן אני מתמקדת בעיקר בהדרכות לבניית אתרי וורדפרס, התהליך נראה כך:

  • נרשמים לחברת אחסון
  • מתקינים וורדפרס
  • לומדים איך עובדים עם לוח הבקרה של וורדפרס
  • מתקינים תבנית ולומדים איך עובדים איתה
  • מתקינים תוספים ומגדירים כל אחד ואחד מהם
  • מכניסים תכנים
  • מעצבים את האתר (לרוב באלמנטור)

זה התהליך שבדרך כלל עושה כל מי שמתחיל לבנות אתר חדש בוורדפרס, וכפי שניתן לראות, מגיעים לחלק המעניין והמהנה של הכנסת התוכן ועיצוב האתר רק בשלבים האחרונים.

בשיטה ההפוכה, בזכות הטמפלטים המוכנים שחברת האחסון Upress יצרו עבור הלקוחות שלהם, אפשר להגיע לתוצאה בה יש לכם אתר מעוצב באוויר הרבה יותר מהר: נרשמים לאחסון של יופרס, בוחרים טמפלט, וזהו! האתר שלכם אונליין. עכשיו, אפשר להתחיל מיד להכניס תכנים לאתר ולעצב את העמודים באלמנטור, מאחר והכל כבר קיים עבורכם: הטמפלטים מותאמים לאתרי תדמית וכוללים את העמודים הבסיסיים הדרושים לאתרים אלה, שמגיעים עם עיצוב מודרני וגם מותאמים למובייל. בנוסף, כבר מותקנים באתר מספר תוספים כמו תוסף יצירת קשר, תוסף להאצת מהירות האתר, תוסף אלמנטור ותוסף שעוזר למנוע וירוסים ופרצות אליו.

בשיטה הזו מגיעים למצב בו אפשר להתחיל לעבוד על תכני האתר הרבה יותר מהר, בלי להתעסק בכל החלק הטכני של הגדרת וורדפרס, התקנת והגדרת תוספים, בניית עמודים באלמנטור ועוד. כמובן שחשוב ללמוד על וורדפרס ואיך לתפעל את האתר בצורה נכונה, אך ניתן לעשות זאת גם בשלב מאוחר יותר ולהתמקד בתור התחלה ביצירת התכנים.

לאחר שיש לכם אתר באוויר שאליו הכנסתם תכנים התחלתיים ועיצבתם חלק מהעמודים לפי מה שדרוש לכם, תוכלו לעבור להדרכה המבוא – ״להבין את וורדפרס״, וללמוד לעומק על המערכת כדי לדעת בהמשך איך לעבוד בצורה נכונה עם וורדפרס מבחינת תפריטים, ווידג׳טים, תפעול הבלוג, ניהול משתמשים ועוד.

בנוסף, אחרי שלומדים איך עובדים בצורה בסיסית עם אלמנטור ומשנים קצת את העיצוב של העמודים כך שיתאימו למה שדרוש לכם באתר, כדאי לצפות בהדרכת המבוא לאלמנטור, שם מוסבר בצורה מעמיקה יותר איך עובדים עם התוסף.

הטמפלטים שמאפשרים בניית אתר מלא, כאמור, נבנו על-ידי חברת האחסון יופרס, כך שכדי להשתמש בהם יש להירשם לאחסון שלהם. אם מעולם לא בניתם אתר לבד וזו הפעם הראשונה שאתם עומדים בפני התהליך הזה, יופרס מציעה ללקוחות חדשים להתנסות בבניית אתר לגמרי בחינם למשך חודש. כלומר, תוכלו לפתוח חשבון אחסון, לבנות אתר על כתובת דומיין שהם יספקו לכם (כלומר – לא תצטרכו להוציא כסף על דומיין קבוע כרגע), להתנסות בבניית אתר לפי ההדרכה שתראו כאן (ובעזרת שתי הדרכות המבוא ללמוד יותר לעומק על וורדפרס ועל אלמנטור), ואם בתום 30 יום תראו שאתם לא מסתדרים עם כל התהליך, תוכלו לבטל את החשבון שלכם ביופרס ולא יחייבו אתכם על החבילה.

בניית אתר וורדפרס בשיטה ההפוכה

 

קישורים מומלצים להמשך למידה

 

 

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
5
(7)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן