עד לפני שנה הייתי מנויה למאגר תמונות הסטוק הפופולארי Freepik. שילמתי 89 יורו לשנה (ייתכן והמחיר כיום שונה) ונהניתי ממאגר גדול ומגוון של מיליוני תמונות סטוק ואלמנטים גרפיים שונים. זה היה שווה את המחיר והשתמשתי במאגר המון.
עד שמידג’רני הגיחה לעולם.
לקראת סוף שנת 2022, כשהתחלתי לשחק עם מידג’רני עוד בגרסה מס’ 4 ה”עתיקה”, הבנתי שאת Freepik אני כנראה לא אצטרך בעתיד. והעתיד הזה הגיע הרבה יותר מהר ממה שחשבתי ככל שבמידג’רני יצאו עם גרסאות חדשות ומשופרות. כבר בגרסה 5 היה שיפור עצום באפשרות ליצור דמויות ריאליסטיות, בעיקר אחרי שפרמטר ה- style raw יצא לאוויר. למעשה גרסה 5 היתה כל כך ריאליסטית, שבמידג’רני מיהרו להוציא עדכון גרסה כדי “להחזיר עטרה ליושנה” ולהשיב את הקסם המוכר והאהוב כך שהתמונות לא יצאו ריאליסטיות באופן אוטומטי אלא יכללו את האלמנטים היצירתיים שהמשתמשים אהבו בגרסאות הקודמות.
היום, כאמור, אין לי מנוי לאף מאגר תמונות. כשאני צריכה תמונה מסויימת אני פשוט יוצרת אותה במידג’רני. התענוג הזה עולה לי 10$ בחודש (המנוי הבסיסי מספיק לי כרגע ואם אני מסיימת את השעות החודשיות אפשר תמורת 4$ לשעה להוסיף עוד ועוד שעות). אמנם המנוי למידג’רני יקר יותר ממה ששילמתי ל-Freepik בחישוב שנתי, אבל אני לא משתמשת במידג’רני רק ליצירת תמונות סטוק אלא למגוון רחב של שימושים.
בכתבה זו אשתף אתכם בפרומפטים שיעזרו לכם ליצור תמונות סטוק במידג’רני. יש לכך מספר יתרונות על פני שימוש בתמונות ממאגרים קיימים, ואלו השניים הבולטים מבחינתי:
- התמונות שמיוצרות ע”י מידג’רני הן ייחודיות ורנדומליות, כלומר הן לא חוזרות על עצמן, כך שתמונות שניצור יהיו מקוריות ולא כאלה שאנחנו עשויים להיתקל בהן בכתבות באתרים אחרים* (דבר שיכול לקרות בקלות עם תמונות ממאגרי תמונות)
- מידג’רני מאפשר חופש וגמישות ביצירת תמונות. אפשר לפרט בפרומפט מה בדיוק נרצה לייצר, ורוב הסיכויים שנקבל משהו מתאים לתיאור שלנו (אולי נצטרך לבצע מספר ניסיונות). לעומת זאת, מה הסיכוי למצוא במאגר תמונות גנרי למשל, ילד שעומד לפני ספה אפורה ומחזיק ציור של ג’ירפה? וגם אם מצאנו תמונה כזאת – מה הסיכוי שהיא תהיה במאגר התמונות שאליו רכשנו מנוי?
* חשוב להבהיר בנקודה זו, בנוגע לסעיף 1, שהתמונות שמייצרים במידג’רני מוגדרות כציבוריות, כלומר אינן מוסתרות ממשתמשים אחרים אלא אם עובדים במצב stealth שקיים רק בחבילת ה-Pro (שעולה 60$ בחודש). עם זאת, הסיכוי שמישהו יצטרך להשתמש בדיוק בתמונה שיצרתם לכתבה שלו ברשת וגם ידע למצוא אותה בין מיליוני המשתמשים של מידג’רני הוא קטן. בנוסף, ניתן לעבוד עם מידג’רני בשרת דיסקורד פרטי כך שלמשתמשים אחרים יהיה אפילו קשה יותר למצוא את התמונות שיצרתם.
פרומפטים ליצירת תמונות סטוק עם מידג’רני
לפניכם רשימה של 22 פרומפטים שיעזרו לכם ליצור תמונות סטוק בנושאים שונים בעזרת מידג’רני. אתם מוזמנים לשנות את הנושאים, האלמנטים והתיאורים כך שיתאימו לתמונה שברצונכם ליצור. מומלץ לנסות את הפרומפטים עם פרמטר הסטייל רואו (style raw–) ובלעדיו כדי לראות כיצד הוא משפיע על התמונות המתקבלות. הפרומפטים בכתבה זו מתמקדים בריאליסטיות – מצבים אמיתיים ואנשים “אמיתיים” (כלומר לא דמויות מצויירות).
נתחיל עם פרומפטים ליצירת תמונות ריאליסטיות כפי שמופיעים בספר האלקטרוני “75+ מתכונים מתקדמים למידג’רני“:
רגע אותנטי
מה אוכלים היום?
סדר וארגון אסתטיים
חדר שינה מודרני
צילום מוצר
עובדים מהבית
בריינסטורמינג בעבודה
שבעת הפרומפטים שלמעלה לקוחים מהספר האלקטרוני “75+ מתכונים מתקדמים למידג’רני“. בספר זה הפרומפטים מוצגים יחד עם הסברים על הביטויים השונים המופיעים בהם ורעיונות לשימוש בתוצרים בעולם האמיתי. הספר כולל פרומפטים נוספים במגוון תחומים – תמונות סטוק בסגנון איור, פרומפטים ליצירת דמויות לספרי ילדים, פרומפטים ליצירת דפי מכתבים מעוטרים, רקעים לאתרי אינטרנט ודפי נחיתה, פרומפטים בנושאי עיצוב מוצרים, עיצוב פנים, עיצוב הבית, עיצוב אופנה, עיצוב אייקונים, לוגואים, מוקאפים ועוד. רכישת הספר מקנה גם גישה לקורס מידג’רני למתחילים. לפרטים נוספים – לחצו כאן.
המשך – פרומפטים נוספים ליצירת תמונות סטוק:
בית קפה חמים ונעים
יוגה ברגוע
סלון בוהו שיק
סלט הירקות שלך בדרך
לא נפסיק לרקוד
סנואובורדינג
האוהבים הצעירים
זהירות על האצבע
מיד נעלה לשידור
יום רנדומלי במשרד
עוד יום במשרד
לומדים בכיף
מסיבת סיום
אמנות רחוב בפראג
עיצוב רספונסיבי
לסיכום
כפי שניתן לראות בדוגמאות בכתבה זו, במידג’רני אפשר כיום לייצר תמונות ריאליסטיות ברמה גבוהה שניתן להשתמש בהן לכתבות בבלוגים ובמגזינים או כתמונות נלוות לפוסטים ברשתות חברתיות. בנוסף, מאחר ומדובר בתמונות שלא כוללות פנים של אנשים אמיתיים, אין סיכון להשתמש בהן מהבחינה הזאת מאחר ואף אחד לא יוכל לטעון שצילמתם אותו והשתמשתם בתמונה בלי רשותו. במידה ואתם תוהים לגבי יצירת תמונות מהסוג הזה בכלי בינה מלאכותית אחרים כדוגמת דאלי, אידאוגרם, לאונרדו וכו’ – ניתן בהחלט לנסות, אבל מהניסיון שלי, מידג’רני הוא הכלי המוצלח ביותר כיום ליצירת תמונות מהסוג הזה.
אם יש לכם כרגע מנוי למאגר תמונות ועוד לא יצא לכם להתנסות במידג’רני, אני ממליצה להשאיר את המנוי ובמקביל לרכוש את החבילה הבסיסית של מידג’רני כדי להתנסות ביצירת תמונות בעצמכם עם הכלי המדהים הזה. לאט לאט תוכלו לראות אם אתם מסתדרים ומתחברים למידג’רני, ולהחליט את איזה מהמנויים תרצו להשאיר 🙂