10 מקורות למציאת אלמנטים גרפיים בחינם

אם יש לכם אתר או בלוג משלכם או שאתם בונים אתרים, אפליקציות, מצגות וכיו״ב ללקוחות, ייתכן וגם אתם, כמוני, מוצאים את עצמכם מחפשים לפחות פעמיים-שלוש בשבוע אלמנטים גרפיים שיוסיפו צבע ויפיחו חיים בפרוייקטים שלכם.

בכתבה הבאה תמצאו 10 מקורות להורדת תמונות חינמיות, אלמנטים גרפיים, אייקונים, אנימציות ווקטורים שתוכלו להוריד למחשב ולהשתמש בהם באופן חופשי לפרוייקטים אישיים וגם לפרוייקטים מסחריים.

9 מהאתרים המוצגים בכתבה מציעים רישיון שימוש חופשי פרטי ומסחרי, ללא צורך בהצגת קרדיט. שימו לב שכל הנכתב נכון לתאריך פרסום הכתבה ומחובתכם לקרוא את תנאי הרישיון של כל אתר וכל קובץ כדי להימנע מתביעות על הפרת תנאי שימוש.

האתר העשירי מציע אלמנטים חינמיים לשימוש פרטי ומסחרי בתנאי שיוצג קרדיט, אך בסכום של 89 יורו לשנה ניתן לרכוש מנוי פרימיום שיאפשר לכם שימוש חופשי ללא המגבלה הזו.

אתרים להורדת אלמנטים גרפיים חינם:

  1. PIXABAY
    אתר זה הוא אחד המקורות הפופולריים ביותר להורדת תמונות חינמיות באיכות גבוהה. יש בו מבחר גדול מאוד של תמונות מתחומים שונים, ניתן למצוא בו גם מספר איורים, אך הוא בעיקר ידוע בתמונות שלו ואני משתמשת בו הרבה גם בשביל למציאת רקעים. חשוב להבין שמאחר ומדובר באתר מאוד ידוע ופופולרי, התמונות שבו נמצאות בשימוש של הרבה אתרים אחרים, כך שייתכן ותראו את האלמנטים בהם תבחרו להשתמש באתרים נוספים, אך עדיין מדובר במקור טוב ואהוב
  2. UNSPLASH
    גם אתר זה מהווה את אחד המקורות הפופולריים כיום למציאת תמונות חינמיות, לאתר הזה אנשים מעלים תמונות שהם צילמו בעצמם ומאפשרים לכל אחד להשתמש בהן. יש באתר הרבה מאוד תמונות של אנשים, טבע, נופים, בעלי חיים, אוכל וכו׳, והוא פחות מתאים למי שצריך וקטורים או איורים
  3. STOCKSNAP
    אתר נוסף שבו ניתן למצוא תמונות חינמיות. מדובר באתר פחות מוכר והוא כולל מספר מופחת של תמונות מהשניים שהוזכרו קודם לכן. בכל זאת אני ממליצה להציץ בו ולהכיר אותו למקרים בהם לא מצאתם את מבוקשכם באתרים הגדולים
  4. UNDRAW
    באתר זה תמצאו שלל איורים נקיים ומינימליסטיים אותם מעצבת Aggelos Gesoulis. מה שמיוחד ומאוד שימושי באתר הזה הוא שאפשר לבחור צבע מתוך פלטת הצבעים ואז כל האיורים יופיעו בצבע שבחרתם. זה מקצר תהליכים כשמורידים איורים מהאינטרנט והצבעים לא מתאימים וצריך לערוך אותן בפוטושופ או בתוכנות דומות. אפשר פשוט לבחור את הצבע ומיד להוריד את הקובץ שמגיע כ-svg או כ-png
  5. PAAATTERNS
    אתר זה הוא קצת שונה מאתרי סטוק רגילים, כאן תוכלו להוריד חבילת פאטרנים קבועה שמתאימה לשימוש באתרים כרקעים או כמפרידים בין אזורים שונים. החבילה מגיעה כקובץ אחד שינחת אצלכם במייל לאחר שתמלאו אותו באתר
  6. DRAWKIT
    באתר זה ישנם קיטים להורדה בנושאים שונים ומסוגים כמו וקטורים, אנימציות ואילוסטרציות. כאשר רוצים להוריד קיט בחינם אפשר למלא בשדה המחיר את הספרה 0 ותקבלו את הקובץ להורדה למחשב. אפשר כמובן גם לפרגן ליוצרים ולהחליט כמה תרצו לשלם על הגרפיקות. מלבד האלמנטים הגרפיים, ישנן גם גם חבילות של אייקונים שמגיעים בשחור לבן ובצבע
  7. ILLLUSTRATIONS
    אתר זה התחיל כאתגר עיצובי ליצירת 100 אילוסטרציות ב-100 ימים, כיום הוא כבר כולל כ-120 איורים שמתאימים לדפי נחיתה, לאפליקציות, למצגות וכו׳. ניתן להוריד כל איור בנפרד או את כל הקבצים ביחד כחבילה אחת. מה שקצת מבאס באתר הזה הוא שאין שדה חיפוש, צריך פשוט לעבור בין כל האיורים ולנבור בהם עד שמוצאים משהו שמתאים, ועדיין, מדובר במקור טוב מאוד של איורים יפים ומסוגננים לשימוש חינמי.
  8. Public Domain Vectors
    אתר שמציע מבחר מרשים של וקטורים, שימו לב שמדובר בקבצים מסוג svg כך שהם מתאימים למשל לשימוש כאייקונים באלמנטור או לעבודה בתוכנות גרפיות. זה אתר שאני פחות אוהבת, הוא משמש אותי רק כשאין ברירה ואני צריכה אייקון שאני לא מוצאת בשום מקום אחר, האיורים קצת מיושנים לטעמי, אבל היה חשוב לי להוסיף את האתר לרשימה למקרה שהוא ימצא חן בעיניכם ותמצאו בו איורים שמתאימים לכם
  9. ICONPACKS
    באתר זה ניתן להוריד חבילות של אייקונים מתחומים שונים. מה שנחמד באתר הזה הוא שאפשר ללחוץ על customize ולשנות את הצבעים של האייקון, להזיז אותו, לסובב אותו, לשנות את הגודל שלו ועוד. זה יכול להיות שימושי למי שאין תוכנת עריכה ורוצה לעצב אייקון בצורה שתתאים לפרוייקט שלו.
  10. FREEPIK
    אתר זה יוצא דופן מתשעת האתרים האחרים בכך שההיצע החינמי בו מותנה לשימוש בהצגת קרדיט. אם תרצו להסיר את הקרדיט ולקבל גישה בלתי מוגבלת למאגר, תוכלו לרכוש מנוי פרימיום במחיר של 89 יורו לשנה בלבד. באופן אישי אני מנויה לאתר ונהנית מאוד מהאלמנטים הגרפיים מוצעים בו, המבחר בלתי נגמר והאלמנטים באיכות גבוהה. אני ממליצה בחום לרכוש מנוי פרימיום שיפתח עבורכם עולם שלם של גרפיקות לשימוש חופשי בפרוייקטים שלכם.

מכירים מאגרי תמונות וגרפיקה נוספים? מוזמנים להמליץ עליהם כאן בתגובות!

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
4.9
(15)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

סליחה על ההפרעה...

* הקישור נפתח בחלונית חדשה כך שיהיה אפשר להמשיך לקרוא את הכתבה

דילוג לתוכן