כשאתם מעצבים ובונים אתר, ישנם היבטים רבים שאתם צריכים לקחת בחשבון. טיפוגרפיה היא אחת מהן ויש שיאמרו שהיא אחת מאבני הבניין העיקריות לעיצוב משובח. הטיפוגרפיה היא הפנים של התוכן ומה שעוזר להעביר את המסרים של האתר לגולשים וללקוחות. פונט עברי שנבחר בקפידה יוביל לחוויית קריאה נוחה וחלקה, ישפר את ה־UX ואת רמת הנגישות של האתר שלך.
אז איך בוחרים את הפונט הנכון עבור האתר שלכם?
פונטים לכותרות ופונטים לטקסט רץ
רוב האתרים זקוקים לשני פונטים. אחד לטקסט רץ ואחד לכותרות. באופן כללי, כדאי שתשתמשו בפונטים בסיסיים וניטראליים לטקסט רץ, ובפונטים דקורטיביים לכותרות (ולכותרות משנה). גופנים בסיסיים כוללים לדוגמא את ״אלמוני״, ״נרקיס תם״, ״היבו״ ועוד, שעוצבו במטרה לשמש כגופני קריאה לשימוש בגושי טקסט גדולים, גם בגדלים יחסית קטנים. לעומת זאת, לגופני כותרת, יש הרבה אישיות ואופי ולכן הם אידיאליים לשימוש בכותרות גדולות המורכבות ממעט מילים. הפונטים הללו בולטים יותר ומושכים את תשומת ליבם של הקוראים ולכן אינם מתאימים לטקסטים ארוכים שצריך לקרוא בנוחות.
משקל הפונט
פונטים מקצועיים כוללים בדרך כלל מספר משקלים – לדוגמא: רגיל, בולד, קל, כבד וכו׳. רצוי שלפונט שבחרתם לטקסט הרץ יהיו שני משקלים – רגיל ומודגש (בולד, אולטרה בולד או דמי בולד). משקל קל/לייט לא מיועד לטקסט רץ מכיוון שהוא לא נוח לקריאה. לגבי פונט הכותרת שלכם אתם יכולים להסתדר עם משקל אחד, על אף שעוד משקל יכול תמיד לשדרג את העיצוב של האתר שלכם.
סיווג הפונט
לפונטים יש סגנונות עיצוב שונים, ביניהם: סריף, סנס, סלאב, כתב־יד ועוד. חשוב שתכירו את הסגנונות הללו כדי שתוכלו להתאים אותם לאופי של האתר. למשל אם האתר שלכם אדום – פונט סריפי יכול מאד להתאים. לעומת זאת פונטים סנס מתאימים לצבעים קרים יותר כמו כחול או אפור. בנוסף כשאתם באים לשלב בין שני פונטים אתם רוצים ליצור איזון בין הסגנונות. לדוגמא פונט סריפי יעבוד טוב מול פונט סנס סריפי, פונט מעוגל יעבוד טוב לצד פונט ריבועי, ופונט דומיננטי ישתלב עם פונט ניטראלי. בכל אופן לא נרצה שני פונטים דומיננטיים ביחד כי הם ישתלטו זה על זה ויגרמו לעומס סגנוני.