10 סוגים של מגנטי לידים להגדלת רשימת התפוצה שלך

הפרטים האישיים שלך שווים הרבה כסף. בין אם זה מספר טלפון או כתובת אימייל, כל פרט מידע שלך שעובר לחברות מסחריות עשוי בעתיד לייצר להן רווחים גדולים, וגם בעלי העסקים הקטנים הבינו שבניית רשימת תפוצה היא א’-ב’ של התהליך השיווקי שלהם וכל כתובת מייל שהם אוספים שווה ללקוח פוטנציאלי. לכן, מגנט לידים (Lead Magnet) הוא אחד הכלים היעילים והאפקטיביים כיום כדי “לשכנע” את הגולש למסור את הפרטים שלו בתמורה לערך כלשהו שהוא יקבל בעבורם.

בכתבה זו נסקור 10 דוגמאות למגנטי לידים שניתן ליישם בעסק כדי להתחיל (או להמשיך) לבנות רשימת תפוצה שתשמש אותך בעתיד לשליחת הצעות שיווקיות.

לפני שנסקור את סוגי המגנטים הקיימים, זה זמן טוב להזכיר את חוק הספאם: גם אם נציע את המגנט המושך והמעניין ביותר בעולם ונקבל כתובות אימייל רבות בעבורו, במידה ונמשיך לשלוח לגולש גם דיוורים שאינם קשורים למגנט אליו נרשם, אנו חושפים את עצמנו לתביעות מיידיות. לדוגמה, אם פירסמת הצעה חינמית לקבלת קובץ PDF שילמד את הגולש איך מתקנים פנצ’ר, זה הדבר היחיד שמותר לך לשלוח אליו! אם עצם הרשמתו לקבלת הקובץ החינמי תכניס אותו גם לרשימת דיוור חודשית כלשהי, הוא יוכל לתבוע אותך על כל אחד מהמיילים שיגיעו אליו, כך שחשוב להבין שכדי שתוכלו לבנות רשימת תפוצה ארוכת טווח ולהמשיך לשלוח מיילים למי שביקש לקבל קובץ חינמי יחיד, חשוב לציין בצורה מאוד ברורה טרם מילוי הטופס ע”י הגולש, שעצם הרשמתו מהווה את הסכמתו לקבל מיילים עתידיים בנושא מסויים, או, אם רוצים לצאת פיירים, לתת לגולש אפשרות לבחור אם הוא רוצה “על הדרך” להירשם לרשימת דיוור או לא.

אחרי ההבהרה החשובה הזו, אפשר להמשיך לכתבה.

מטרתם של מגנטי לידים היא להציע ללקוח פוטנציאלי הטבה מסויימת בתמורה לפרטים שלו. בשנים האחרונות נראה שכולם משתמשים בשיטה הזו, ולכן חשוב לתת ערך אמיתי ולא “לחרטט” את הגולש שלך, שייתכן וכבר ראה ושמע הכל. למשל, אם נציע קוד הנחה בתמורה למילוי טופס, כדאי לתת הטבה בעלת ערך רב ולא הנחה של שקלים בודדים או אחוזים מעטים. הגולשים יודעים שהפרטים שלהם שווים הרבה יותר מאשר 2% הנחה על חולצה.

בנוסף, חשוב להשקיע במוצר אותו מציעים בתמורה למילוי טופס. גם אם ייקח לך שעות רבות לכתוב ספר חינמי, או נמצא את עצמינו יושבים ימים שלמים על עיצוב דף הנחיתה שבו נמצא מגנט הלידים, יש לחשוב תמיד על התמורה לטווח הארוך: מתנה שנותנת ערך אמיתי ומועיל תגרום לגולשים שלך להמשיך ולצרוך את התכנים שלך, להבין שיש להם עסק עם בן אדם אמין ומקצועי, ולהכניס להם את השם שלך לתודעה בצורה חיובית. בזמן בניית המתנה או ההטבה שנציע במגנט הלידים שלנו, צריך לזכור לחשוב על המכירות העתידיות שהוא יביא לך, ולאו דווקא על הערך הרב שאנחנו הולכים “לפזר” לכל אחד בחינם.

לפני שנגיע לדוגמאות של מגנטי הלידים, נעבור במהרה על תהליך ההמרה שהופך מבקרים באתר ללידים:

  1. קריאה לפעולה
    זהו הכפתור שקוראי הבלוג או מבקרי האתר מקליקים עליו כדי לקבל גישה למשאב שנציע כמגנט הלידים.
  2. דף נחיתה
    זה הדף בו מגנט הלידים שלך אוסף את האינפורמציה שמולאה על-ידי הגולש. אחרי שהגולש לוחץ על כפתור הקריאה לפעולה, הוא עובר לדף הנחיתה שבו ישנו טופס מילוי פרטים שחשוב לך לקבל ממנו.
  3. דף תודה
    לאחר שהגולש ממלא פרטים, הוא מועבר לדף תודה שבו יוכל להוריד את הקובץ החינמי שהוצע, לצפות בהדרכה החינמית שהובטחה לו, לקבל גישה לקורס שבעבורו השאיר פרטים וכו’. כמובן שאת הגישה מומלץ לשלוח לגולש גם למייל מיד לאחר מילוי הטופס.
  4. מייל מעקב
    מומלץ לשלוח מייל מעקב לכל מי שנכנס למגנט הלידים שלך, על מנת לקבל ממנו חוות דעת  על המוצר או ההטבה החינמית שקיבל, ועל הדרך כמובן להציע לו להירשם לדיוור הקבוע שלך או להציע את השרותים והמוצרים שלך (כאמור אסור להכניס את הגולש לרשימת תפוצה קבועה אלא לשלוח מייל פולואו-אפ אחד ויחיד כדי לא להסתכן בעבירת חוק הספאם). מייל זה נועד לייצר שיח ואינטראקציה בינך לבין הגולש, ולגרום לו להרגיש שאכפת לך ממנו ומחוות הדעת שלו.

סוגים של מגנטי לידים שאפשר להציע כדי לבנות רשימת תפוצה

  1. ספר אלקטרוני
    זהו מגנט הלידים השכיח והפופולרי ביותר. ספר אלקטרוני שמוצע בגרסת PDF להורדה למחשב הוא מאוד פשוט לעיצוב (בעזרת תוכנת וורד או בגוגל דוקס), אך יש לתת דגש רב על הערך, בעיקר בגלל שמדובר בכלי שכל כך הרבה בעלי עסקים משתמשים בו כיום. אפשר למצוא ספרים אלקטרוניים חינמיים כמעט בכל נושא, ולכן חשוב להיות יצירתיים בשוק הרווי הזה, להציע ערך שיש לו ביקוש ושכתוב בצורה מקצועית, ברורה ולא פחות חשוב מכך – מעניינת.
    הנה דוגמה לספר שמוצע להורדה כאן באתר. אני מציעה ספר אלקטרוני חינמי בשם “9 סוגי עסקים שאפשר לבנות ולתפעל מהבית” ובו סקירה של 9 סוגי עסקים אונליין שמתאימים למי שרוצה להתחיל לבנות עסק ביתי. על כל אחד מהעסקים המופיעים בספר אפשר למצוא מידע רב במקומות שונים ברשת בדמות טקסט, וידאו ואודיו, ומטרת הספר היא להציג בקצרה מספר של סוגי עסקים שונים, שלאחר הסקירה הגולש יוכל להמשיך ולצרוך מידע נוסף עליהם בין אם דרך חיפוש בגוגל או בעזרת הקישורים המופיעים בספר.סוגי עסקים לפתוח מהבית
  2. “המדריך השלם ל…”
    סוג נוסף של מגנט לידים הוא מדריך חינמי. לדוגמה, המדריך המלא לבניית אתרים, או המדריך השלם לאילוף כלבים. אם יש לך ידע מקצועי רב בתחום מסויים ניתן להציע מדריך שלם שמכסה את כל ההיבטים והנושאים שקשורים לאחד הנושאים באותו תחום. אפשר לכתוב מדריכים על כל דבר שיש לך ידע רחב עליו. בנוסף, לא חייבים להיות בעלי תואר ראשון ושני בתחום מסויים כדי לכתוב מדריך אונליין. אם למשל יש לך עסק שמציע ייעוץ לימודי, אפשר לכתוב מדריך על כל תהליך ההרשמה לאוניברסיטה מסויימת (או כמה אוניברסיטאות), או על כל הדרך שסטודנט לעתיד הולך לעבור בשלוש או ארבע שנות לימודיו במוסד מסויים. ניתן דוגמה נוספת. אם יש לך משרד בתחום משאבי האנוש, אפשר לקחת את אחד הנושאים הקשורים לקבלה לעבודה, למשל כתיבת קורות חיים, ולכתוב מדריך שלם על “איך לכתוב ולעצב קורות חיים שיגרמו למעסיק פוטנציאלי לעצור ולהתעכב דווקא עליו”. מדריך כזה יכול לתת כל כך הרבה ערך למישהו שמשווע למצוא עבודה ולא מצליח כבר תקופה לגרום למעסיקים לחזור אליו בין שלל קורות החיים שמתדפקים על שולחנם.
    מדריכים מסוג אלה לא חייבים להיות מוצעים כקובץ PDF. ניתן לצלם מדריך וידאו או להקליט הדרכת אודיו.
    דוגמה של מגנט לידים מסוג “המדריך השלם ל…” ניתן למצוא באתר Hubspot (אנגלית) שבו מציעים להורדה את “המדריך המעשי לבניית אסטרטגיה שיווקית מאפס“.
  3. ארגז כלים
    מגנט לידים מסוג ארגז כלים, או Resource Guide, הוא כזה שנותן לגולשים כליםחיוניים שיסייעו להם בתחום מסויים. למשל, אם נחזור לדוגמה של עסק בתחום ייעוץ לימודים, אפשר להציג ארגז כלים שיכלול את כל מה שסטודנט לעתיד צריך לרכוש לקראת תחילת הלימודים, או למשל, מרכז לימודים שמציע קורסים בתחום בניית אתרים, יכול להציע ארגז כלים ובו אתרים שבהם נעשה שימוש קבוע על ידי בוני אתרים כדוגמת מאגרי תמונות חינמיות לשימוש מסחרי, אתרים להורדת פונטים חינמיים, אתרים עם אייקונים לשימוש, טמפלטים לבניית אתר וכו’.
    דוגמה למגנט לידים כזה אפשר למצוא באתר של ליאור ארמה, או בכינויה “הדרייברית”, שעוזרת לבעלי עסקים לתת את ה”פוש” והדרייב כדי לקחת את העסק לרמה הבאה. היא מציעה ארגז כלים ובו היא מציגה 20 מערכות לשיפור הפרודוקטיביות בעסק.
  4. צ’ק ליסט
    צ’ק ליסט הוא מגנט לידים שעשוי להיות רלוונטי מאוד בתחומים מסויימים כמו למשל נסיעות (דברים שאסור לשכוח לקחת לקראת טיול), בניית אתרים (דבריםשחייבים לבדוק לפני שמגישים ללקוח אתר מוכן, או סעיפים שאסור לשכוח לכסות בחוזה עבודה), צבא (רשימת ציוד לקראת גיוס) וכו’.
    אנחנו אולי לא שמים לב לכך, אבל אנחנו משתמשים בצ’ק ליסט לאורך כל היום, לרוב באופן אוטומטי: החל מהרגע בו מתעוררים ומבצעים את התהליך הדרוש כדי להתארגן ליום עבודה, ובהמשך אנחנו מבצעים צ’ק ליסט שלם לפני תחילת נסיעה ברכב, וגם רגע לפני השינה יש לכל אחד את הצ’ק ליסט האישי שלו. זה מאוד טבעי לעבוד בצורה מאורגנת ומסודרת, ונותן לנו שקט נפשי וביטחון שלא שכחנו כלום. לכן, בעיקר כשמדובר בתחום חדש אותו הגולש שלנו לומד, צ’ק ליסט יכול לעזור לו מאוד לקראת ביצוע משימה מסויימת או בבואו לבצע פרוייקט גדול.
    החבר’ה ב-Hubspot מציעים כחלק מקיט שמתאים למי שמתעתד לבנות וובינר, צ’ק ליסט אינטראקטיבי לתכנון וובינר.
  5. חוברת עבודה
    מגנט לידים נוסף שיכול להיות יעיל מאוד לגולשים שלך ודיי דומה לצ’ק ליסט, הוא חוברת עבודה מעשית. ב”מקום ברשת” ישנה חוברת עבודה שמוצעת להורדה בחינם למי שמעוניין לבנות לעצמו אתר, שנועדה להדפסה ולמילוי אישי ונקראת “חוברת תכנון אתר“. החוברת מסייעת למי שמעולם לא בנה אתר, להבין מה צריך להיות בו, איך לארגן את התכנים, איך לבצע מחקר מתחרים, איך להבין מי קהל היעד של האתר ועוד. זו חוברת שאם היתה לי אותה ביד לפני שבניתי את האתר הראשון שלי, היא הייתה חוסכת לי המון שעות שביליתי בשינויים ושדרוגים של האתר שלי.איך מתכננים אתר
  6. הנחה/הטבה
    מגנט לידים מוצלח נוסף הוא שליחת קוד הנחה למייל למי שמשאיר פרטים. כפי שהוזכר בתחילת הכתבה, חשוב לתת הנחה משמעותית שתגרום לגולש לרצות להשאיר פרטים ולקבל אותה. שימו לב שאם בוחרים לא לכתוב מהו סכום או אחוז ההטבה, יורד הסיכוי שישאירו פרטים כדי לקבל אותה. חשוב להיות כנים עם הגולשים ולעמוד במילה שלנו, כדי לא לגרום להם לאכזבה בהמשך.
    דוגמה להנחה תמורת הרשמה לניוזלטר אפשר לראות באתר גילטי, שמציע 10% הנחה לקניה באתר.
  7. טמפלטים להדפסה
    דפי תכנון אישיים הם דבר שאפשר למצוא כמעט על כל שולחן עבודה אצל בעלי עסקים שמבלים שעות ארוכות מול המחשבבמהלך היום ורוצים לעשות סדר במשימות שלהם. לוח תכנון יומי, שבועי, חודשי ושנתי הוא דבר שעושה סדר בראש ומאפשר לכתוב יעדים ומטרות לטווח הקצר והארוך, ומעצבים גרפיים שהבינו את הביקוש לכך התחילו להציע טמפלטים כאלה להורדה ולהדפסה, בחינם או בתשלום.
    כיום, עם תוכנות העיצוב החינמיות הקיימות באינטרנט שבעזרתן ניתן ליצור עיצובים פשוטים כחומרים גרפיים לעסק, אפשר לעצב גם טמפלטים כאלה ולהציע אותם לגולשים כמגנט לידים, וכמובן להוסיף עליהם את הלוגו וכתובת האתר שלנו וכמובן דרכם להציע גם להצטרף לרשימת התפוצה.
    כך למשל השכילו לעשות באתר Shining Mom שם מציעים אינספור פלאנרים מסוגים שונים להורדה, במיוחד לאנשים שעובדים מהבית.
  8. וובינר
    וובינר משמש כמגנט לידים כבר ברגע שנרשמים אליו, וכיום ישנם אינספור וובינרים שמלמדים על תחום מסויים במשך שעה-שעה וחצי בחינם על מנת להציע בזמן השיעור/ההרצאה/הסדנה מוצראו שירות בתשלום. הגולש מבחינתו מקבל הדרכה חינמית על נושא מסויים, לעתים בשידור חי, ובתמורה לכך המנחה מציע את שרותיו או מוצריו בתשלום וכמובן – מקבל את פרטי הנרשמים שיכולים לשמש עבורו בשלב מאוחר יותר לשיווק ולקידום העסק.
    ואם בוובינרים עסקינן, במידה וזה משהו שמעניין אותך להתחיל לעשות על מנת לקדם את העסק, בעבר פירסמתי כאן באתר מדריך לבניית וובינר בוורדפרס.
  9. קורס אינטרנטי
    בדומה למגנט לידים מסוג וובינר, ניתן להציע מיני קורס או קורס שלם במתנה לגולשים. גם כאן חשוב לתת ערך אמיתי בקורס ולא לבנות קורס עם תוכן בסיסי ושטחי שיגרום לגולש להרגיש מרומה. אם ניתן לו ערך אמיתי, הגולש יעריך אותנו, ישתף את החומרים שלנו ברשתות החברתיות וכמובן שהסיכוי שישלם עבור השרותים או המוצרים שלנו בהמשך יגדל.
    כאן באתר אפשר לראות דוגמה לקורסים רבים בתחום בניית האתרים שמוצעים בחינם, דרך אתר הקורסים של מקום ברשת.
  10. שאלון/סקר
    בוודאי נתקלת מתישהו במהלך שיטוט באינטרנט בשאלונים שיגלו לך איזה סוג אישיות יש לך, או תכונות של איזו חיה יש לך, או את רמת ה-IQ שלך. ייתכן ובחלק מהשאלונים האלו, מיד לאחר סיום המענה וכשחיכית בכליון עיניים לתשובה, גילית שכדי לראות אותה עליך למלא את הפרטים שלך.
    אני באופן אישי ממש לא ממליצה להתנות קבלת תשובות על שאלון במתן פרטים אישיים. כשאני נתקלת בדבר כזה אני מיד נוטשת את האתר וממלמלת קללה או שתיים בלב.
    אז למה אני ממליצה על שאלונים או סקרים כמגנט לידים? כי אפשר לבנות שאלון מאוד מעמיק וחשוב לגולשים, ולהציע להם להשאיר את המייל רגע לפני קבלת התשובה (אבל לא להכריח!). בצורה כזאת אנחנו לא מתנים את קבלת התשובה במתן פרטים ומשאירים טעם טוב אצל הגולשים שלנו, ובכך מגדילים את הסיכוי שיחזרו לאתר שלנו בעתיד ואולי אף ישאירו פרטים בטופס בכל זאת.
    כתבתי בעבר על היתרונות בהוספת שאלונים לאתר, וגם לימדתי איך עובדים עם תוסף וורדפרס ליצירת שאלונים בשם Thrive Quiz Builder שבעזרתו ניתן להטמיע באתר שאלונים שלהם אפשר להוסיף גם טופס להשארת פרטים.


לסיכום, כפי שראית, ישנן דרכים רבות להציע לגולשים באתר תוכן בעל ערך בתמורה לפרטים שלהם, ובכך לגרום להם להכיר אותך ולהפוך אותם מקהל קר לחם. מלבד כל השיטות המוצעות לעיל, אפשר ורצוי להוסיף לבלוג שלך כפתור של הרשמה לקבלת פוסטים חדשים, שזהו טופס שמשמש גם הוא כמגנט לידים, ויהיה גם קל מאוד להמרה בהנחה שהגולשים מאוד אוהבים את התוכן שלך וישמחו לחלוק איתך את המייל שלהם בתמורה לכך שיקבלו את התוכן המעניין שלך ישירות למייל ברגע שמתפרסמת כתבה חדשה באתר. זהו מגנט הלידים הראשוני והבסיסי שיש להוסיף לאתר.

יש לך רעיון למגנט לידים נוסף? ראית באתר כלשהו הצעה מעניינת וייחודית שתפסה את תשומת ליבך? אשמח לשמוע על כך, אפשר להשאיר בהמשך הדף תגובה, או לכתוב לי הודעה אישית דרך דף הפייסבוק של מקום ברשת!

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
5
(6)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

סליחה על ההפרעה...

* הקישור נפתח בחלונית חדשה כך שיהיה אפשר להמשיך לקרוא את הכתבה

דילוג לתוכן