איך יצרתי 4 יישומים בלי לכתוב שורת קוד אחת! Claude AI

קלוד (Claude AI) הוא צ׳אטבוט שעובד בצורה דומה ל-ChatGPT ואחד הדברים הכי יעילים בו היא היכולת לכתוב קוד. ניתן בעזרת קלוד ליצור משחקים קטנים, פיסות קוד, אפליקציות פשוטות והכל – בלי לדעת לתכנת ובלי לכתוב שורת קוד אחת.

העבודה עם קלוד פשוטה מאוד – כותבים בחלון הצ’אט מה רוצים ליצור, ומקבלים בתגובה את הקוד ואף תצוגה מקדימה של מה שביקשתם כדי שתוכלו לוודא שהכל עובד. אם רוצים לשנות משהו – פשוט מבקשים ממנו. אם לא מבינים איך מעלים את האפליקציה לרשת – פשוט שואלים אותו. אם רוצים להבין מה כל חלק בקוד עושה – אפשר לבקש הסבר.

העבודה עם קלוד מרגישה כאילו יושב לידכם מתכנת אישי וסבלני שיענה על כל השאלות שלכם ויבצע שינויים שתבקשו ממנו.

בסרטון הבא אני מראה דוגמאות לשלושה כלים שיצרתי עם קלוד, ובנוסף – דוגמה ממשית לעבודה על יישום נוסף מהרגע שאני מתחילה להתכתב איתו ועד שיש לי תוצר מוכן. ניתן לעבוד עם קלוד בחינם אך ישנה מגבלה לאורך השיחה שניתן לבצע איתו בחלון שיחה אחד, ויש גם מגבלה לזמן השימוש כך שלעתים תקבלו הודעה על כך שהצ’אט מושבת עד שעה מסויימת. מנוי בתכנית פרו שמתחילה מ-20$ בחודש (בתשלום חודשי ללא התחייבות) יגדיל לכם את כמות השימוש.

בהמשך הכתבה ניתן לקרוא הסבר על היישומים שקלוד בנה לי.

 

אפליקציה מס’ 1 – יצירת פלייליסט לשיעור כושר

אני עוסקת כיום גם בהדרכת כושר, והיישום הראשון שביקשתי מקלוד ליצור לי הוא בניית פלייליסט לשיעור ריקוד לפי רשימת שירים שנתתי לו מראש שמחולקת לפי קטגוריות (שירים שמתאימים לתחילת השיעור, לאמצע, לסוף ולשחרור). את הרשימה ייצאתי מפלייליסט גדול וארוך שיש לי בספוטיפיי, והעברתי אותה לקלוד כדי שיבנה ממנה טבלה עם שם השיר, אורך השיר והקטגוריה שלו.

המטרה היא שקלוד יעזור לי ליצור פלייליסטים לשיעורים בלי שאצטרך לשבור את הראש לפני כל שיעור בעצמי. רציתי שהוא ייצור לי פלייליסט שכולל 2 שירים בקטגוריית beginning (שירים שמתאימים לתחילת השיעור), 2 שירים בקטגוריית end, שיר אחד לשחרור (בקטגוריית cool down) ובאמצע – כמה שירים מקטגוריית middle. בנוסף, שירים חדשים סימנתי בטבלה בכוכבית וביקשתי שכל פלייליסט יכלול לפחות 5 שירים חדשים.

ההתכתבות עם קלוד היתה ארוכה מאוד, כאשר בכל פעם שהוא יצר לי קוד חשבתי על עוד דברים שצריך להוסיף לאפליקציה. למשל, האפשרות לערוך את הטבלה – כדי להוריד כוכביות משירים חדשים ברגע שהם כבר הופכים לישנים. בנוסף, רציתי אפשרות להוסיף שירים חדשים לטבלה וגם ביקשתי שהם יתווספו באופן אוטומטי עם כוכבית מאחר והם חדשים.

עוד דבר שביקשתי להוסיף בשלב כלשהו הוא הצגת כל הפלייליסטים הקודמים שהכלי יצר על המסך, משתי סיבות – גם כדי שאוכל לחזור ולבצע אותם מתי שארצה בשיעורים עתידיים, וגם כדי שלחיצה על כפתור יצירת פלייליסט חדש לא ייצור לי פלייליסט זהה לקודמים.

בנוסף, ביקשתי שכל פלייליסט יהיה באורך של כ-50 דקות.

היישום הסופי מתאים לדרישותיי ואני מאמינה שיוכל לשמש אותי. מאחר והוא לשימושי האישי ומאוד Custom Made לדרישותיי, אני משתמשת בקובץ ה-HTML שקלוד יצר לי עם כל הקוד רק באופן מקומי אצלי במחשב ולא מעלה אותו לרשת.

הנה כמה תמונות מהיישום שקלוד יצר עבורי:

טבלת השירים שייבאתי לקלוד עם אפשרות להוסיף שיר חדש ולמחוק שיר ישן

 

פלייליסט לדוגמה שקלוד יצר לי בלחיצה על Create New Playlist

 

אפליקציה מס’ 2 – חנייה משותפת בבניין

אני גרה בבניין עם מספר חניות משותפות, כאשר שתיים מהן נמצאות אחת אחרי השנייה, מה שגורם לחנייה החיצונית לחסום את הפנימית. ביקשתי מקלוד ליצור לי יישום שמאפשר למי שחונה באחת מהחניות להשאיר את הפרטים שלו כדי שמי שצריך לצאת מהחניה הפנימית יידע למי לפנות, במקום לשוחח בווטסאפ של הבניין.

האפליקציה כוללת טופס למילוי עבור מי שחונה בחנייה הפנימית וטופס למילוי למי שנכנס לחנייה החיצונית. לקח לי הרבה זמן להגיע למצב הנוכחי בו הכלי עושה בדיוק את מה שהתכוונתי, ובעוד אני בטוחה שהשכנים בבניין שלי לא ישתמשו בו (כי קשה לשנות הרגלים ויותר קל פשוט לפתוח את הווטסאפ ולבקש לפנות את החנייה), יצרתי אותה בשביל התנסות אישית בקלוד וכדי ללמוד איך להתכתב איתו בצורה נכונה כך שייצור בדיוק את מה שאני מבקשת.

הנה תמונות מהאפליקציה הסופית שקלוד יצר לי, לאחר הרבה דין ודברים איתו שכללו שינויים, שכלולים ושדרוג העיצוב הכללי של הנראות.

תמונה של שתי החניות, אותה יצרתי לבד בפוטושופ כדי להמחיש לאיזו חניה כל טופס משוייך
המידע האחרון שעודכן לגבי חניה מספר אחת (הפנימית), שכולל שם, טלפון, כפתור שמאפשר שליחת הודעת ווטסאפ פרטית למי שחונה בחנייה וגם שעת היציאה הרצויה (לידיעת מי שמתכוון לחסום את החניה). בנוסף, ישנו טופס לעדכון פרטים עבור השכן הבא שנכנס לחניה זו.
טופס למילוי השכן שנכנס לחנייה מס’ 2 (החוסמת).

אפליקציה מס’ 3 – מחשבון הנחות

זהו היישום הכי מהיר שיצרתי עם קלוד. ביקשתי כלי שיאפשר להכניס סכום של מוצר, אחוזי הנחה ובלחיצה על כפתור החישוב מתקבל המחיר הסופי שהלקוח ישלם לאחר ההנחה.

זוהי אפליקציה לעצלנים 🙂 היא מתאימה למי שנמצא בחנות ורוצה לדעת את הסכום הסופי של מוצר שעליו ישנה הנחה באחוזים ולא בא לו להתחיל לחשב.

את היישום הזה העלתי לשרת האחסון שלי לשימוש כללי, כדי שכל מי שרוצה יוכל להשתמש בו ואף להוסיף אותו למסך הבית בסמארטפון שלו כך שניתן יהיה להגיע אליו במהרה בלי להקליד בכל פעם את הקישור הישיר בדפדפן. שימו לב – עליכם להיות מחוברים לאינטרנט כדי להשתמש בכלי.

לחצו כאן לשימוש בכלי (מצורפות גם הוראות להוספת אייקון של האפליקציה למסך הבית בטלפון הנייד).

אפליקציה מס’ 4 – מחשבון זמן

זהו עוד כלי שיצרתי לשימושי הפרטי ולפי דרישותיי, והחלטתי לשתף אותו ברשת עבור כל מי שזה יכול לשמש אותו. מדובר במחשבון שניתן להוסיף לו דקות ושניות והוא יחשב את הסך הכללי. באופן אישי הכלי הזה עוזר לי לחשב זמן כולל של קורס שיצרתי, שמורכב ממספר סרטונים שונים. אני אוהבת לציין את זמן הצפייה הכולל של הקורס ובעזרת הכלי הזה החישוב הופך למהיר ויעיל. מכניסים את פרקי הזמן של כל סרטון ומקבלים את הסך הכללי של כל הסרטונים יחד.

בסרטון המצורף בתחילת הכתבה ניתן לראות איך יצרתי את האפליקציה הזאת עם קלוד החל מההנחייה הראשונה ועד לסיום העבודה עליה.

לחצו כאן כדי להשתמש בכלי.

 

איך מעלים יישומים לרשת?

אם יצרתם עם קלוד יישומים ואתם רוצים לשתף אותם עם חברים, יש להעלות את קובץ היישום (למשל html או php) לשרת אחסון. זה ידרוש מכם להירשם לאחת מחברות האחסון הקיימות כיום בשוק. יש כמה חברות שמציעות אחסון בחינם אבל לא אוהבת להמליץ עליהם מאחר ולרוב האתרים שלכם לא יעבדו בצורה מספקת (יציגו פרסומות, יעלו לאט, לא תמיד יעבדו וכו’).

כדי להציע חוויית שימוש טובה יותר, אפשר להירשם לאחת מחברות האחסון הזולות ביותר בשוק כמו הוסטינגר, שמציעה הנחות גדולות לתקופת האחסון הראשונה.

לאחר שיש ברשותכם מקום אחסון, צריך למצוא איך מעלים את קובץ היישום של קלוד לתיקיית הקבצים בשרת ואז ניתן לגלוש אליו ולשתף אותו עם אחרים.

אפשרות נוספת היא לנסות את אחת הפלטפורמות שמציעות אירוח חינמי של קבצי html כמו tiinyhost.

בסרטון הבא ישנו הסבר על כל אחת מהאופציות שניתנו כאן:

לסיכום

ChatGPT נחשב היום לכלי הכי פופולרי בקרב משתמשי מודלי שפה גנרטיביים, אך מאז שהתחלתי לעבוד עם קלוד, מצאתי לי תחביב חדש – ליצור בעזרתו אפליקציות, משחקים קטנים, יישומים שעוזרים לי בחיי היום יום, ובגדול – עם קלוד אני יכולה ליצור דברים שבעבר הייתי צריכה לפנות בשבילם למתכנתים וכיום יש לי “מתכנת אישי משלי” שעושה כל מה שאני מבקשת וזמין בשבילי 24/7. ההתנסות עם קלוד כייפית ומהנה גם אם זה רק בשביל הניסיון ורק לשם המשחק. מומלץ!

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
5
(1)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן