TL;DR

הא? על מה מדובר?

יכול להיות שצירוף האותיות הזה נראה מוזר, אבל ייתכן שאתם משתמשים בו באתר שלכם בלי לדעת, בתמימות, כל הזמן ובהרבה מקרים.

המושג TL;DR פירושו Too Long; Didn’t Read ואנחנו עושים בו שימוש יומיומי בלי לדעת מה זה בכלל, או עם לדעת מה זה אבל בלי לתת לזה שם.

הנה דוגמאות:

אתם גולשים להנאתכם בפייסבוק, עוברים בין סטטוס אחד לאחר, בין תמונות וסרטונים, ואז אחד החברים ה”חפראווים” שלכם כותב סטטוס שנפרש על פני שבע שורות ובסוף יש אפשרות ללחוץ על כפתור “קרא עוד” כדי לקרוא את ההמשך, מה שמתגלה כסטטוס ארוך, מייגע שכל מה שאתם חושבים עליו זה “אין מצב שאני קורא את זה עכשיו”.

אותו דבר יכול לקרות באתר אינטרנט. אתם גולשים אל אחד הבלוגים האהובים עליכם, או אל אחד מאתרי המתכונים המועדפים עליכם, רואים שאחת הכתבות/המתכונים מתפרשים על פני שורות רבות, פיסקאות ארוכות ובקיצור המון מלל… ומה שאתם רוצים לעשות כבר מהמבט הראשון על הכתבה זה לזנוח אותה ולוותר על הקריאה הארוכה. זה בדיוק מה שנקרא TL;DR או בעברית- אמל”ק (“ארוך מדי לא קראתי”).

לכן, יש לשים לב כשאתם כותבים מאמר או פוסט בבלוג/באתר שלכם, שהוא לא נראה כמו משהו שהקוראים שלכם יגידו עליו “אה…זה ארוך מדי, אני לא הולך לקרוא את הכל עכשיו….”.

מה שכן אפשר לעשות, אם לא ניתן לקצר את התוכן בשום צורה, זה לשפר את חוויית המשתמש, כלומר לייפות את הטקסט כך שהוא לא ייראה מאיים כמו פרק של ספר. הנה כמה פתרונות שכדאי לאמץ כשחייבים לכתוב טקסט ארוך:

  • חלוקה לפסקות – חלוקה ברורה, יצירת רווחים מדי כמה שורות ושמירה על מספר שורות קטן יחסית בכל פסקה (לא להגזים כמובן… אין צורך לפתוח פסקה חדשה בסוף כל משפט)
  • שילוב תמונות בטקסט – תמונות יוצרות עניין וגורמות למלל להיראות פחות מייגע. על מדריך לשימוש בתמונות ברשת כתבנו כבר בעבר
  • שילוב סרטון/סרטונים בין הפסקאות- אפשר למצוא ביוטיוב סרטונים כמעט על כל נושא ולשלב בתוכן
  • יצירת “עניין” בטקסט על ידי הדגשת מילים/משפטים חשובים, הוספת תתי-כותרות, “סימון” טקסט חשוב במיוחד בצהוב וכו’ (גם כאן השתדלו לא להגזים, כדי שהטקסט לא ייראה כמו לונה פארק)

עכשיו, כדי שלא נירה לעצמנו ברגל ותעשו על הפוסט הזה גם TL;DR, נסיים ונשלח אתכם לעבוד על הבלוג באתר שלכם- עברו על הכתבות שעשיתם וחישבו איך אפשר לקצר/לשפר אותן.

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
0
(0)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן