הא? על מה מדובר?
יכול להיות שצירוף האותיות הזה נראה מוזר, אבל ייתכן שאתם משתמשים בו באתר שלכם בלי לדעת, בתמימות, כל הזמן ובהרבה מקרים.
המושג TL;DR פירושו Too Long; Didn’t Read ואנחנו עושים בו שימוש יומיומי בלי לדעת מה זה בכלל, או עם לדעת מה זה אבל בלי לתת לזה שם.
הנה דוגמאות:
אתם גולשים להנאתכם בפייסבוק, עוברים בין סטטוס אחד לאחר, בין תמונות וסרטונים, ואז אחד החברים ה”חפראווים” שלכם כותב סטטוס שנפרש על פני שבע שורות ובסוף יש אפשרות ללחוץ על כפתור “קרא עוד” כדי לקרוא את ההמשך, מה שמתגלה כסטטוס ארוך, מייגע שכל מה שאתם חושבים עליו זה “אין מצב שאני קורא את זה עכשיו”.
אותו דבר יכול לקרות באתר אינטרנט. אתם גולשים אל אחד הבלוגים האהובים עליכם, או אל אחד מאתרי המתכונים המועדפים עליכם, רואים שאחת הכתבות/המתכונים מתפרשים על פני שורות רבות, פיסקאות ארוכות ובקיצור המון מלל… ומה שאתם רוצים לעשות כבר מהמבט הראשון על הכתבה זה לזנוח אותה ולוותר על הקריאה הארוכה. זה בדיוק מה שנקרא TL;DR או בעברית- אמל”ק (“ארוך מדי לא קראתי”).
לכן, יש לשים לב כשאתם כותבים מאמר או פוסט בבלוג/באתר שלכם, שהוא לא נראה כמו משהו שהקוראים שלכם יגידו עליו “אה…זה ארוך מדי, אני לא הולך לקרוא את הכל עכשיו….”.
מה שכן אפשר לעשות, אם לא ניתן לקצר את התוכן בשום צורה, זה לשפר את חוויית המשתמש, כלומר לייפות את הטקסט כך שהוא לא ייראה מאיים כמו פרק של ספר. הנה כמה פתרונות שכדאי לאמץ כשחייבים לכתוב טקסט ארוך:
- חלוקה לפסקות – חלוקה ברורה, יצירת רווחים מדי כמה שורות ושמירה על מספר שורות קטן יחסית בכל פסקה (לא להגזים כמובן… אין צורך לפתוח פסקה חדשה בסוף כל משפט)
- שילוב תמונות בטקסט – תמונות יוצרות עניין וגורמות למלל להיראות פחות מייגע. על מדריך לשימוש בתמונות ברשת כתבנו כבר בעבר
- שילוב סרטון/סרטונים בין הפסקאות- אפשר למצוא ביוטיוב סרטונים כמעט על כל נושא ולשלב בתוכן
- יצירת “עניין” בטקסט על ידי הדגשת מילים/משפטים חשובים, הוספת תתי-כותרות, “סימון” טקסט חשוב במיוחד בצהוב וכו’ (גם כאן השתדלו לא להגזים, כדי שהטקסט לא ייראה כמו לונה פארק)
עכשיו, כדי שלא נירה לעצמנו ברגל ותעשו על הפוסט הזה גם TL;DR, נסיים ונשלח אתכם לעבוד על הבלוג באתר שלכם- עברו על הכתבות שעשיתם וחישבו איך אפשר לקצר/לשפר אותן.