אתר אינטרנט טוב הוא אתר שיש בו תוכן מעניין ומועיל לגולשים שלכם, תוכן שפותר להם בעיות ומסייע להם למצוא את מה שחיפשו. ובעוד כל אתר יציג תוכן שונה, עמודים שונים ועיצוב שונה כדי להתאים את התוכן המוצג לקהל המיועד לו, ישנם חמישה פריטים שחייבים להיות בכל אתר כיום:
1. דף “אודות” או “אודותינו” או “עלינו”
זהו הדף החשוב ביותר, המקום שלכם להציג את עצמכם לקהל הלקוחות/הקוראים. כאן חשוב להיות אותנטיים, להציג את עצמכם בכנות, בקצרה (אף אחד לא אוהב חפירות ארכיאולוגיות, עמוד עם מלל רב מדי לא ייקרא!). חשוב לכתוב רק מה שקשור לתוכן האתר וכמובן להוסיף תמונה. גם אם אתם Camera shy, גם אם אתם אוהבים פרטיות ולא רוצים תמונות שלכם ברשת – תמונה משדרגת את האמון של הלקוחות/הגולשים שלכם בכם. למה? כי בעולם הווירטואלי של היום, תמונה משרה אמינות ו”מאשרת” לקורא שיש מישהו שעומד מאחורי האתר. הוסיפו תמונה, אפילו קטנה שבה רואים רק את הפנים שלכם, אבל שתהיה ברורה. בנוסף, חשוב לכתוב על העסק – מתי נוסד, על ידי מי, מה השרותים שאתם נותנים והכל, כמובן, קצר ולעניין. מומלץ להוסיף מכתב המלצה או ציטוטים מלקוחות מרוצים, ושוב- לא להגזים. מספיק אחד או שניים.
2. דף צור קשר
כאן המקום שלכם להציג בפני הקוראים את כל האפשרויות ליצירת קשר אתכם – מעבר לטופס, מומלץ לשים כתובת של העסק, טלפונים, אימייל ומפה של גוגל, כמו גם קישורים לדפים העסקיים שלכם ברשתות חברתיות. אפשר להוסיף “קריאה לפעולה”, משהו בסגנון “אנחנו מחכים לשמוע מכם”, “דברו איתנו”, “בואו להגיד שלום” וכו’.
3. קישור לעמוד הפייסבוק שלכם
אם יש לכם עסק, כדאי שהוא יהיה בפייסבוק*. אם עוד אין לכם, פיתחו עמוד עסקי והזמינו את חבריכם להצטרף אליו. התייחסו לעמוד הפייסבוק העסקי שלכם לאתר אינטרנט לכל דבר! כלומר – הוסיפו לשונית עם פרטים על העסק, דרכים ליצירת קשר, תמונות, סרטי וידאו ובעיקר – עדכונים שוטפים. להרחבת הקריאה בנושא, ניתן לראות כאן כתבה בנושא 8 דוגמאות לדפי עסק מצליחים בפייסבוק ובנוסף לצפות בוידאו הבא – מדריך לפתיחת דף עסקי בפייסבוק:
https://www.youtube.com/watch?v=VXb58lK5mK4
לאחר שפתחתם את הדף, הוסיפו בצד האתר שלכם קישור אליו, עם קריאה לפעולה בסגנון “אנחנו גם בפיסבוק”, “הצטרפו אלינו בפייסבוק”, “Get Social”וכו׳.
*כמובן שמומלץ לפתוח גם דפים לעסק ברשתות חברתיות אחרות כדוגמת טוויטר, גוגל פלוס, פינטרסט ועוד, בהתאם לסוג העסק ולצרכים שלכם. בעוד פייסבוק היא הרשת החברתית הגדולה בעולם כיום, והמשתמשים ה”כבדים” שלה מבלים שם זמן רב, כדאי להשקיע בדפי פייסבוק בראש ובראשונה, ולאחר מכן להתפנות לרשתות חברתיות אחרות.
4. הרשמה לעדכונים
בין אם אתם מתכוונים לשלוח ניוזלטרים ללקוחות שלכם ובין אם לא, אחד הדברים החשובים ביותר באתר אינטרנט זאת האפשרות לצבור רשימות של מיילים של הלקוחות/הקוראים שלכם. הסיבה לכך פשוטה – מי שמשאיר את כתובת המייל שלו אצלכם, כנראה רוצה לדעת מה קורה אתכם מדי פעם, מעוניין במבצעים, בחדשות, באירועים… לכן, חשוב לבנות רשימת תפוצה ובכל פעם שאתם יוצאים במבצע, יוצרים קופון, עוברים למקום חדש, רוצים לברך לשנה טובה או לעדכן על מה שקורה אצלכם, תוכלו להשתמש ברשימת המיילים ולעדכן את הלקוחות. חשוב ביותר לא “להציק”, כי זה רק יגרום לתוצאה הפוכה. שילחו עדכונים רק כשיש לכם משהו חשוב ומעניין להגיד להם.
5. בלוג
יצירת בלוג זה הדבר שידרוש מכם הכי הרבה עבודה, אבל אסור לוותר על זה. מעבר להוספת עמוד בשם “בלוג”, תצטרכו להשקיע ולכתוב בו כתבות מדי פעם. לא חייבים להוסיף כתבות כל יום ואפשר להסתפק בתדירות של פעם בשבוע (עם עדיפות ל- 2-3 כתבות בשבוע), אבל כדאי להשקיע בכתבות מעניינות ומועילות. הבלוג זהו המקום שלכם לכתוב בנימה אישית, להביע דעה, לכתוב על דברים שהופכים אתכם למקצוענים בתחום. הנה כמה דוגמאות:
יש לכם עסק למוצרי חשמל. רעיון לכתבה – קחו שתיים מהטלוויזיות החדשות אותן אתם מוכרים והשוו ביניהן.
יש לכם עסק למכירת פרחים. רעיון לכתבה – כתבו על מספר זרים שאתם מוכרים ואיך מטפלים בהם.
יש לכם עסק למכירת ספרים. רעיון לכתבה – בכל שבוע כתבו המלצה לספר אחר. יהיה נחמד אם תצאו במבצע שבועי – בכל שבוע הספר עליו תמליצו בבלוג יימכר בהנחה.
יש לכם עסק של מרכז חוגים או שאתם מלמדים בחוג או סדנה. רעיון לכתבה – כתבו על היתרונות בחוגים/סדנאות שלכם או קחו את אחד המשתתפים ו”ראיינו” אותו על החוויות שלו אצלכם.
3 בונוסים שיקפיצו את הפופולריות של האתר שלכם. מומלץ, אך לא חובה:
1. סרטוני וידאו
כפי שכתבנו על תמונות, ועל כמה שהן מוסיפות לאמינות העסק בעיני הקהל, בוידאו יש משהו נוסף- רואים איך אתם מדברים, מתנהגים, פועלים. הוסיפו כתבה קצרה על העסק, הראו את המקום שלכם במידה והעסק הוא פיסי, דברו אל המצלמה והציגו את עצמכם, צלמו את הנעשה אצלכם בעסק ביום מסויים, תנו טיפים על מוצרים או שרותים אותם אתם מציעים. אנשים אוהבים לראות סרטונים!
2. גלריית תמונות
קחו מצלמה, השקיעו ביום צילום, הראו את הפעילות שלכם לעולם, הציגו אירועים/כנסים/הופעות/סדנאות שמתקיימים אצלכם. גלריית תמונות אחת זה נחמד, אבל מספר גלריות עם צילומים של אירועים שונים שביצעתם – זה כבר משנה את כל התייחסות הלקוחות, הם יבינו שהעסק שלכם פעיל ומשגשג וירצו להצטרף אליכם. הרבו בתמונות עם חיוכים 🙂
3. אנגלית
אי אפשר לדעת מאיפה יגיע הלקוח הבא שלכם. יכול להיות שהוא תייר מחו”ל, או אולי איזו חברה בינלאומית שתרצה לשתף איתכם פעולה. כדאי מאוד להוסיף דף בשם English ובו פרטים עליכם באנגלית ואפשרות יצירת קשר. כמובן שאם יש לכם זמן ואפשרות, תרגמו את כל האתר לאנגלית. אם לא, גם דף אחד עם פרטים חשובים יספיק, לפחות בתור התחלה.