7 דברים שכדאי להימנע מהם כשמצלמים סרטון לעסק

video-1606945_640אנשים אוהבים וידאו. זה מעניין יותר ודורש פחות מאמץ מאשר לקרוא כתבה. מאז שגוגל ויוטיוב חברו יחדיו, תוצאות החיפוש מציגות סרטוני וידאו ולעתים אף יעדיפו להציג תוצאות של סרטונים מאשר תוצאות של דפי טקסט. לכן – כדאי שהעסק שלכם יהיה גם ביוטיוב ואת כל מה שאתם יכולים להציג במקום לכתוב – תצלמו!

אז החלטתם לפתוח ערוץ יוטיוב ולהתחיל לצלם סרטונים – זה צעד מבורך, אבל, אנחנו נוטים לשכוח שכאשר אנחנו מצלמים וידאו ומעלים אותו לרשת, הצופים עשויים להיתקל בו גם חודש, שנה ועשור לאחר מכן, לכן יש מספר דברים שכדאי להימנע מהם. הנה רשימה של מה לא כדאי לכלול בסרטוני וידאו עיסקיים:

  1. תאריכים
    אם אתם מצלמים וידאו ״על זמני״, כלומר וידאו שיכול להיות רלוונטי גם למי שיצפה בו בעוד הרבה שנים, לא כדאי להזכיר בו שנה מסוימת, למשל – ״שלום לכולם, שנת 2012 אוטוטו בפתח״. זה יגרום לצופים לחפש סרטון חדש ועדכני יותר כי הם יבינו שמה שהם צופים בו נעשה מזמן (אמנם מתחת לסרטוני יוטיוב מצוין תאריך ההעלאה אבל לא כולם מסתכלים עליו). אם התאריך לא חשוב – אל תציינו אותו! מצד שני, אם אתם מדברים על תוכנת מחשב, על מוצר מסוים שאתם מוכרים, על מבצע קצר מועד – חשוב לציין את התאריך כדי שהצופים לא יכעסו כשיגיעו לסוף הסרטון, ירצו לממש את ההטבה או לנסות את מה שהראתם בתוכנת המחשב עליה הסברתם ויבינו שהסרטון מאוד לא מעודכן וכל מה שדיברתם עליו כבר לא רלוונטי. במקרה כזה כדאי להגדיל לעשות ולציין את התאריך כבר בכותרת הסרטון
  2. ימים בשבוע
    בדומה לסעיף הקודם, לפתוח סרטון ב״איזה כייף, הסופ״ש בפתח!״ זה לא רעיון טוב. מה אם צופים בכם ביום שלישי? או ביום ראשון? הסרטונים שלכם, כאמור, פתוחים לציבור כל הזמן, ועל כן אין טעם לציין איזה יום היום, זה יגרום לצופים לגחך
  3. חגים
    כמה לא פוליטיקלי קורקט יהיה לאחל לצופים שלכם חג פורים שמח וזורח אם הם צופים בסרטון שלכם ביום השואה… גם כאן, כמו בסעיפים הקודמים, כל מה שקשור לחגים – לא רלוונטי, כל עוד הסרטון לא עוסק באופן ברור בחג ספציפי (ואז כבר בכותרת יש לציין את החג כך שהצופים ידעו מראש על מה מדובר)
  4. שעות ביום
    לפתוח סרטון ב״בוקר טוב״ זה גם רעיון לא טוב. אפילו אם אתם מצלמים את הסרטון באוויר הפתוח וברור שמדובר בשעת בוקר – יש סיכוי טוב שצופים בכם דווקא בלילה.
  5. התייחסות לנושא אקטואלי
    אלא אם הסרטון שלכם עוסק בנושא פוליטי או אקטואלי מסוים, אין צורך וממש לא כדאי להכניס מידע שקשור למה שקורה בארץ ובעולם, מהסיבות שצוינו למעלה. כל אזכור של נושא מסוים שעלה לחדשות לאחרונה יכול לאותת לצופים שלכם שהסרטון לא מעודכן. אפילו אם אתם מציינים בכמה מילים מידע על הבחירות האחרונות שהסתיימו בארה״ב, אל תשכחו שייתכן ומישהו צופה בסרטון שנתיים לאחר מכן לאחר שהנושא הזה עבר ונשכח
  6. שאלות
    כשמצלמים סרטון, חשוב לזכור שאתם לא עומדים ומדברים עם מישהו או משוחחים איתו בטלפון. כדאי להימנע משאלות בסרטונים (וגם בפוסטים באתר שלכם). מה הטעם לשאול ״אז מה שלומכם צופים יקרים? איך עובר עליכם השבוע?״ אם הם לא יכולים לענות לכם, וגם בואו נהיה כנים – אתם לא באמת מצפים לתשובות מהם. אל תבזבזו לצופים שלכם את הזמן – הגיעו ישר לעניין!
  7. סיפורי אלף לילה ולילה
    קצת לא נעים לומר אבל… רוב הסיכויים שאתם ממש לא מעניינים את הצופים שלכם. כלומר, החיים האישיים שלכם לא מעניינים אותם. כך שלספר על עצמכם, על היכן נולדתם, על מה אתם חושבים בנושא X ובנושא Y, על מה עשיתם בבוקר ולאן אתם טסים בחופשה הבאה שלכם – אין טעם. מה שיוטיוברים רבים עושים היום, אם הם מרגישים חשק לשתף את הגולשים שלהם בחייהם האישיים, הוא לפתוח ערוץ יוטיוב נוסף שעוסק אך ורק בזה ולרוב נקרא ערוץ ״ולוג״ (בדומה למילה ״בלוג״ – רק וידאו במקום כתבות). ואז, בעצם נוצרת הפרדה בין הערוץ העסקי והערוץ האישי, כך שאם מישהו בכל זאת רוצה לשמוע עליכם באופן אישי – הוא יכול להיכנס לערוץ השני שלכם ושם לעקוב אחריכם.


dont-even-think-about-it-1432948_640לסיכום, הרעיון המרכזי הוא להימנע מכל מה שלא רלוונטי. אל תגרמו לצופים להבין שהסרטונים שלכם אינם בתוקף ואל תגרמו להם לחכות יותר מדי זמן עד שמגיעים לעניין המרכזי. הם פשוט יעברו לסרטון הבא – ויש הרבה כאלה. הצופים שלכם רוצים תשובות, רוצים מידע שיעזור להם, רוצים ללמוד בדיוק את מה שהבטחתם שהסרטון יכלול – תנו להם את זה, ורק את זה. הימנעו מפתיחים ארוכים – והימנעו מפתיחים בכלל, אם הם לא דרושים. אם אתם מלמדים בסרטון איך תופרים תיק, הגיעו לחלק של החומרים הדרושים כבר לאחר עשר שניות, אחרת – הגולשים עשויים לעבור הלאה. בעשר השניות הראשונות, הראו את התוצר הסופי אותו ילמדו לעשות, בלי שום דבר מעבר. בלי ״מה שלומכם״, בלי ״איך עבר החג״, בלי ״בואו אספר לכם איך התחלתי לתפור״ ובלי ״וואו, איזה קיץ חם עבר עלינו הא? איזה כייף שכבר קריר בחוץ!״. הגולשים הגיעו אליכם כי ראו כותרת בשם ״איך תופרים תיק״, תראו להם איך תופרים תיק – מיד. הטון שלי תקיף בכוונה – כי ככה הקוראים והגולשים מתנהגים. אם הם לא מקבלים את מה שהם רוצים מהר – הם עוברים הלאה. No soup for you. נקסט!

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
0
(0)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

סליחה על ההפרעה...

* הקישור נפתח בחלונית חדשה כך שיהיה אפשר להמשיך לקרוא את הכתבה

דילוג לתוכן