6 טיפים לשיפור עיצוב האתר שאפשר ליישם כבר היום

מאז שוורדפרס נכנסה לחיינו אי אז בשנת 2003, האפשרות לבנות אתרים ללא כל רקע בתכנות וידע בקוד גרמה לכך שכל אחד יכול כיום ללמוד בעזרת סרטונים ברשת איך בונים אתר בקלות ובמהירות, ובכך להעלות לאוויר העולם את הבלוג שלו או את המידע על החברה והשרותים שלו.

עד שנת 2014, משתמשי וורדפרס היו תלויים כמעט באופן מוחלט בתבניות מוכנות אותן בנו אנשי קוד, כדי לעצב את האתר שלהם. כאשר אלמנטור הגיחה לעולם (לצד פייג׳ בילדרים נוספים), היא איפשרה חופש עיצובי גדול יותר גם עבור המשתמש הפשוט כך שמי שלא יודע לבנות תבניות כיום, יכול לעצב בצורה פשוטה וקלה את הדפים באתר. בהמשך, אלמנטור הוסיפה גם את האופציה ״להתנתק״ כמעט לחלוטין מהתלות בתבניות ולאפשר למשתמשי המערכת לעצב בעצמם כל חלקי האתר שלהם כמו ראש האתר (Header), תחתית האתר (Footer), פוסט בודד וארכיון פוסטים.

אפשרויות העיצוב האלה פתוחות גם עבור משתמשי מערכות אחרות כמו וויקס, שכוללות עורכי דפים בילט-אין שמאפשרים חופש עיצובי גדול יחסית למה שהיה זמין בעבר.

בעוד השינוי הזה מבורך ופתח עולם שלם של אפשרויות בפני כל אותם בעלי עסקים ובלוגרים שבונים לעצמם אתרים, נוצרה בעיה חדשה והיא חוסר הידע בעיצוב ובכללים בסיסיים הלקוחים מתחום חוויית המשתמש והעיצוב הגרפי ומתייחסים לטיפוגרפיה, לצבעים ולעימוד של דפים באתרי אינטרנט.

כאשר יושבים מול מסך לבן וריק ומתחילים להכניס אליו תכנים, מפתה מאוד להשתמש באלמנטים השונים והמגוונים שיש לאלמנטור או לפייג׳ בילדרים אחרים להציע ולשחק עם הצבעים, לבחור מבין שלל הגופנים שניתן להשתמש בהם, לשנות את גדלי הטקסטים ועוד.

התוצאה היא, לעתים (ובלי שנתכוון בכלל), שאנו מציגים לעולם אתר שמקשה על הגולשים שלנו להתמצא בו, לקרוא את הטקסטים, להבין על מה הם אמורים ללחו ויוצר אצלם תחושה לא טובה של בילבול ושל חוסר רצון לחזור לאותו אתר.

בעזרת ששת הטיפים הבאים, תוכלו לשדרג את הנראות של האתר שלכם באופן מיידי, לעשות לגולשים שלכם טוב בעיניים, והכי חשוב – לשפר את אחוזי ההמרות והדירוג שלכם בגוגל.

שנתחיל?

הקלו על משתמשי המובייל
על-ידי יצירת משטחים לחיצים גדולים תעזרו לגולשי המובייל שלכם להגיע לעמוד הרצוי להם בקלות בלי להתרגז על כך שהם לא מצליחים לשים את האצבע בדיוק במקום הנכון.
נצלו את הצבעים של התמונות שלכם
מתלבטים איך להתאים את הצבעים בדף? דגמו מספר צבעים מהתמונות והשתמשו בהם עבור הכותרות, הטקסטים ואלמנטים נוספים בדף. כדי לדגום צבע אפשר להשתמש בתוסף לדפדפן כרום שנקרא ColorZilla.
מה הכי חשוב לכם שיקראו?
היררכיה חזותית היא העיקרון של סידור אלמנטים בדף בצורה שתבהיר לגולשים את סדר חשיבותם. וודאו שהאלמנטים החשובים ביותר מוצגים באופן בולט שקופץ מיד לעין הגולש.
שברו שגרה בעזרת משקלים
ביחרו בפונט אחד בלבד או מקסימום שניים שבהם תשתמשו לאורך כל עמודי האתר. כדי לגוון וליצור שבירה של טקסט ארוך, שחקו עם משקלי הפונטים במקום להחליף אותם לגמרי וליצור עומס על העיניים.
Less is More
אל תפחדו ליצור אזורים מינימליסטיים מבחינת אלמנטים, טקסטים ותמונות. למרות הנטייה לרצות ״למלא״ את הדף, לעתים תמונה גדולה ומזמינה אחת בלבד ומעט טקסט יעשו עבודה טובה מבחינת נראות. עומס ויזואלי מעייף ומסיט את הגולש מהתוכן החשוב באמת. תראו את העמוד הראשי של גוגל. נראה שהוא עובד להם לא רע 🙂
אם כבר טקסט ארוך - שיהיה נעים
בזמנים בהם אנשים מעדיפים לצפות בסרטונים מאשר לקרוא טקסטים, אם יש לכם כתבה עם טקסט ארוך שאין לכם אפשרות ״לשבור״ מדי פעם בעזרת וידאו או תמונה, דאגו ליצור תתי כותרת, פסקאות קצרות וממצות וחלוקה כללית נעימה לעין, כדי שהגולשים לא יתייאשו מהטקסט המייגע שמוצג בפניהם.

אחרי שקראתם את 6 הטיפים, אני בטוחה שיש לכם כבר רעיון לגבי השינויים שאתם רוצים לבצע באתר שלכם ומהם הדפים והעיצובים שדורשים שיפוץ. אפשר להתחיל כבר עכשיו, לעבור סעיף-סעיף ולוודא שאתם מקפידים על הכללים האלה.

יש עוד המון תיאוריה ללמוד בכל מה שקשור לעיצוב אתרי אינטרנט, UX ו-UI, אבל עבור מי שאינו עוסק באופן קבוע בתחום העיצוב הגרפי ולא יכול להתעמק בכל נושא יסודות העיצוב, ששת הטיפים האלה הם התחלה טובה.

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
5
(4)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן