15 סיבות שיגרמו לגולשים שלכם לעבור לאתר אחר

או: מה לא לעשות באתר האינטרנט שלכם. או: איך לעצבן את הגולשים. או: איך לגרום לגולשים שלכם לשנוא את האתר שהשקעתם בו כל כך הרבה מאמץ.

  1. מוסיקת רקע אוטומטית – אם יש משהו מעצבן כנכנסים לאתר אינטרנט, זה מוסיקת רקע מחרישת אוזניים שמתחילה לנגן ברגע שהעמוד נטען. הדבר הראשון שאנשים נוטים לעשות זה לחפש את כפתור הכיבוי, ואם אין אחד כזה – הגולשים פשוט יסגרו את האתר. יש לכם מוסיקה באתר? זה הזמן להוריד אותה, או לפחות לא להפעיל אותה באופן אוטומטי אלא לתת לגולשים להחליט אם הם רוצים להאזין לה או לא. אפשר לשים כפתור PLAY במקום בולט, אבל אל תחליטו בשביל הגולשים שלכם איזה צלילים יבקעו מהרמקולים שלהם. זה מקפיץ, צורם ובעיקר… יגרום לאנשים לנטוש את האתר שלכם ולשים אותו בקטגוריית ה”זהירות לא להיכנס לאתר הזה יותר” במוח שלהם.
  2. יש לנו מבצע שאסור לפספס ולכן אנחנו מניחים אותו מול העין שלך בענק – בעבר היה נהוג לשים פרסומות קופצות (POP-UPS) מיד עם כניסתכם לאתר מסויים. המטרד הזה דעך קצת בשנים האחרונות עם התפתחות הטכנולוגיות המבורכות שמונעות פרסומות קופצות אך הוא עדיין קיים באתרים מסויימים – והוא מציק. אם חשבתם לשים הודעה קופצת מיד עם כניסתו של גולש לאתר, אפילו אם זו הודעה “ממש, אבל ממש חשובה”, הימנעו מכך ובמקומה שימו טקסט בולט בצד האתר.
  3. טעינה איטית של תמונות- אז מה אם יש לכל עמישראל מהירות גלישה של 100 מגה ומעלה. אם תפרסמו כתבה ובה 3 תמונות שכל אחת מהן שוקלת 3 מגה, עד שהן יעלו, העצבים של הגולשים כבר יגיעו לכדי רתיחה והאצבע שלהם תפזול לכיוון סגירת המסך או מעבר לאתר אחר. הקטינו את התמונות לפני העלאתם לאתר. אפשר לעשות זאת בעזרת האתר הזה.
  4. הכתבה תעלה בעוד 10 שניות – אז יש אנשים שרוצים לפרסם באתר שלכם. אז סגרתם דיל שעל כל לחיצה על פרסומת תקבלו 10 אגורות. אז נורא רציתם לקבל את הסכום האסטרונומי הזה. אז שמתם את הפרסומת לפני טעינת כל כתבה באתר שלכם. הזמן של הגולשים שלכם יקר ואתם מבזבזים להם אותו, הימנעו מעמודי ביניים עד לטעינת הכתבות באתר שלכם.
  5. אבל כמה זה עולה???? – יש לכם יופי של קטלוג מוצרים. הכל מוסבר בפירוט מופתי: גודל המוצר, החומר ממנו עשוי, זמן האחריות, שנת הייצור, למי הוא מיועד ומה שרה ושושי אמרו עליו אחרי שקנו אותו. אבל הלו – מ’כפת לנו? אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים, תנו לנו את התכלס – כמה זה עולה? אין שורה מעצבנת יותר מ”התקשרו לקבלת הצעת מחיר”. אנחנו רוצים מחיר ועכשיו. ואם נקבל אותו – אולי גם נקנה מכם, כי נוכל להשוות את המחיר עם עוד 40 אתרים שמוכרים את אותו מוצר ולמרות שאתם טיפה יותר יקרים, יש לכם פירוט מצויין והמלצות. עולם האינטרנט דוגל ב”אינסטנט”, ואם תפנו את הגולשים שלכם לאופציות “עתיקות” כמו טלפון, אימיילים או אפילו “מלאו את הטופס הבא ונחזור אליכם” – הם פשוט יברחו.
  6. העיניים, העיניים… הלכו לנו העיניים. כמה פרסומות, כמה נוצצים, כמה פלאשים, כמה מודעות שזזות למעלה ולמטה, כמה טקסטים מודגשים בשלל צבעי הקשת… כמה בלאגן! פשטו את האתר כמה שאפשר, כתבו תוכן אינפורמטיבי בעמודת התוכן הגדולה והמרכזית, הדגישו את מה שחשוב ושימו בצד הודעות מיוחדות שתרצו שישימו אליהן לב. שמרו על אתר נקי ואסתטי- אל תדאגו, העיניים של הגולשים כבר יגיעו לאן שצריך, ודווקא אם תנסו למשוך יותר מדי את תשומת הלב שלהם- המוח יתעלם בהפגנתיות מצבעוניות היתר שהוא כבר רגיל אליה מימים עברו בהם האתרים נראו כך.
  7. עברית שפה קשה – נראה כי אפשר לעשות הכל באינטרנט – לתבל את הכתבות בסלנג, לשלב מילים באנגלית, מה לא… הוא הרי פתוח לכולם, כל זאטוט יכול לפתוח בלוג ולכתוב בו בחינם היום, אתמול ומחר. אלא אם אתם באמת רוצים שהאתר שלכם ייראה כמו בלוג של ילדונת בכיתה ג’, כדאי שתשימו לב טוב לעברית שלכם, לסימני הפיסוק, לשגיאות הכתיב, לתחביר, בקיצור – עשו הגהות. זה חשוב, זה מקצועי וזה יפתיע אתכם כמה טעויות היו לכם בכתבה, למרות שחשבתם שהייתם בשיא הריכוז כשכתבתם אותה.
  8. המבצע בתוקף עד 1.1.2004– עברו על תאריכים, חדשות, כתבות ישנות ומבצעים שכבר לא תקפים. הגולשים לא רוצים לדעת שהיה לכם קופון לפני שלוש שנים ושיש ערב הדלקת נרות חנוכה חגיגי שבוע לפני ט”ו בשבט. חשוב שהאתר שלכם יהיה מעודכן ככל האפשר, כדי שידעו שאתם מטפחים אותו ושהתוכן עדכני. עשו לכם מנהג – פעם בשבוע, ביום ובשעה קבועים, עברו על כל החדשות והאירועים באתר ומחקו את כל מה שכבר לא רלוונטי.
  9. לאן הגעתי? – נסו לתאר את פועלכם ואת מה שאתם מציעים לגולשים כבר בפסקה הראשונה הפותחת את האתר. מידע לא ברור או מרומז יגרום לגולשים להתבלבל ולתהות על מה מדובר. איך אומרים? “There is no second chance to make a  first impression” והמשפט הזה מתלבש כאן בול. עשו רושם חיובי, תנו לגולשים להבין מי ומה אתם, גרמו להם להישאר ולקרוא עוד. בעמודים פנימיים באתר אתם יכולים כבר להשתעשע עם משחקי מילים וחידות.
  10. חפרתם! – נסו לתמצת את מה שיש לכם להגיד לכמה שפחות משפטים. דברו ישר ולעניין, הגולשים שלכם יודו לכם על כך.
  11. מי הגב שלי? – כבר הוזכרה כאן באתר מספר פעמים החשיבות של עמוד האודות. כשאתם מציעים מוצר, שירות או הדרכה מסויימים, יהיה חשוב לגולשים לדעת שיש להם על מי לסמוך במקרה של תקלות או שאלות – תנו להם את ההרגשה שאתם גם פנים ולא רק מילים על מסך.
  12. סליחה, אבל הדף שניסית להגיע אליו אינו קיים – אתרים עם דפים מקולקלים (404) יגרמו לגולשים שלכם לחשוב שהאתר לא מעודכן. אתר עם הרבה שגיאות נתפס כזלזול אצל הקוראים, ואתם שוב מסתכנים בלהכניס את האתר שלכם לקטגוריה ההיא במוח של הגולשים (חזרו לסעיף 1 כדי להיזכר על מה מדובר)
  13. בטוח שאתם רוצים לעזוב את האתר? כן! במיוחד אחרי ההודעה הקופצת הזאת, ששואלת אם הגולשים בטוחים שלחצו על כפתור ה”סגור” או ניסו לעבור לאתר אחר. תנו להם ללכת אם הם רוצים, כי עם הודעה מעצבנת כמו “עצוב לנו לראות אתכם עוזבים” הם בוודאי גם לא ירצו לחזור.
  14. לשקר אין רגליים – אל תעבדו על הגולשים שלכם. אם יש מבצע על מוצר מסויים, עמדו בו גם אם שכחתם להוריד אותו מהאתר והוא נגמר לפני שלושה חודשים. אם כתבתם מחיר נמוך מדי בטעות, תנו לגולשים לרכוש את המוצר במחיר הנקוב. ברגע שמישהו יגלה שהתוכן באתר לא תואם את המציאות, הוא ידאג לא לחזור אליו וגם יעדכן את כל החברים שלו בפייסבוק לגבי העוול שעשיתם לו. כמו למשל זה שהבטחנו 15 סיבות ויש רק 14…  🙂 מעצבן, לא?

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
0
(0)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן