אחד העסקים הפופולריים בתחום ההכנסה אונליין כבר שנים רבות הוא בנייה וניהול של אתרי נישה. אתרי נישה מומלץ לבנות בשפה האנגלית מאחר והתפוצה של דוברי אנגלית בעולם היא גבוהה ביותר – הסטטיסטיקה אומרת שישנם בין חצי מיליארד לכמעט שני מיליארד דוברי אנגלית בעולם. בנוסף, בימינו הרבה יותר פשוט ליצור כתבות באנגלית גם אם לא מדובר בשפת אם שלנו, הודות לכלים שנלמד לעבוד איתם בהדרכה הזו.
הרעיון מאחורי אתר נישה הוא פשוט:
- מוצאים נישה טובה מבחינת מילות המפתח והתחרותיות (ישנם כלים ייעודיים שעוזרים למצוא ביטויי מפתח, כל הנושא של SEO הוא תחום בפני עצמו)
- בונים אתר ומתחילים לכתוב בו כתבות על בסיס יומי לפי מילות המפתח העיקריות
- הכתבות יכולות להיות בסגנון של מענה על שאלות פופולריות בתחום, טיפים, מדריכים, מקרי מבחן וכו׳
- כדי להרוויח כסף מהאתר ישנם מספר אפשרויות מונטיזציה:
- הצבת פרסומות של גוגל
- מכירת אקססוריז (למשל חולצות עם כיתוב או תמונות שקשורות לנישה), כאשר את שלב ההדפסה והשליחה ללקוח ניתן לעשות בעזרת פלטפורמות כמו Printify
- מכירת קורסים אונליין, הדרכות וסדנאות בנושא של הנישה
- מציאת תכניות שותפים שמתאימות עבור קהל היעד (לדוגמה – באתר שהנישה שלו היא הכנת קוקטיילים אלכוהולים ביתיים, אפשר לחפש תכניות שותפים שמציעות סדנאות אלכוהול, ובכל פעם שגולש באתר שלכם נרשם לסדנה תקבלו עמלה על ההפנייה שלו).
בסרטון הבא נלמד איך אפשר לנצל את כלי ה-AI המוצעים כיום בשוק לטובת יצירת כתבות בבלוג נישה בצורה מהירה ובסכום זעיר (לעומת שכירת כותב תוכן – מה שהרבה בעלי אתרי נישה עשו בעבר כדי להוריד מהם את מלאכת כתיבת התוכן).
נלמד איך עובדים עם ChatGPT כדי למצוא רעיונות לפוסטים בבלוג, איך מקבלים כתבה מלאה לפרסום בבלוג, ואיך בודקים את טיב הכתבה כך שגוגל יתקשה לזהות אותה ככתבה שנוצרה ע״י בינה מלאכותית, דבר שעשוי לגרום לאתר שלנו לקבל עונש מגוגל ולא להתקדם (או אף לא להופיע בכלל) במנוע החיפוש. את תהליך הבדיקה נעשה בעזרת Originality.ai והאלטרנטיבה החינמית שלו writer.ai שפחות מומלצת לשימוש.
נלמד גם איך לשכתב כתבה שמתקבלת ע״י כלי בינה מלאכותית ע״י Quillbot, איך לוודא שהיא לא מהווה הפרה של זכויות יוצרים (כלומר שהתוכן אינו מופיע כבר באתרים אחרים), ונראה איך אפשר בעזרת Midjourney לקבל גם תמונה לכתבה. בנוסף, נלמד על כלים אלטרנטיביים ל-ChatGTP שמאפשרים ליצור כתבות בבלוג.
לצפייה בהדרכה:
קישורים רלוונטיים שמוזכרים בהדרכה:
- בדיקת תוכן של בינה מלאכותית באתר אוריג׳ינליטי – http://makombareshet.com/or
- כלי שכתוב – https://quillbot.com
- בדיקת פלג׳יאריזם (גניבת תוכן): https://paraphrasingtool.ai/plagiaris…
- בדיקת תוכן בינה מלאכותית (אלטרנטיבה לאוריג׳ינליטי): https://writer.com/ai-content-detector/
- כלים נוספים מלבד ChatGPT לכתיבת תכני בינה מלאכותית:
https://chat.openai.com/chat
https://www.copy.ai/
https://jasper.ai/
https://texta.ai/ - קורס מקיף לבניית בלוג בוורדפרס: https://makombareshet.com/wp2020
הדרכה המלמדת איך אפשר בעזרת כלי בינה מלאכותית למצוא שם, סלוגן ולוגו לאתר:
הדרכה מקיפה על כלי הבינה המלאכותית ליצירת גרפיקה מידג׳רני (Midjourney):