שלושה ימים לפני תאריך החידוש השנתי שלי בוימאו, נכנסתי למערכת ממש במקרה וגיליתי שעוד רגע מחייבים אותי בכמעט 1000 שקלים לשנת שימוש נוספת. אני לא מעלה לוימאו סרטונים דרך קבע אלא רק כשיש לי צורך בקבצים שלא יוכלו להגיע אליהם מחוץ לכותלי אתר הקורסים של מקום ברשת. כלומר, רק כשאני מפרסמת קורס חדש בתשלום, מה שלא קורה בכל חודש אלא יותר בטווח של פעם בחצי שנה.
הסיבה שאני משתמשת בשרות הפרימיום של וימאו היא כי הם מאפשרים לסגור את הסרטונים לצפייה דרך כתובת אינטרנטית מסויימת, כך שרק מי שצופה בהם כשהם מוטמעים באותו אתר יוכל לעשות זאת, ואם מישהו יגיע לקישור של הסרטונים בדרך אחרת – הוא ייתקל בסירוב.
זה היה לי מעולה במשך תקופה מסויימת. התחלתי עם חבילת הפלוס של וימאו שמחירה מאוד קרץ לי – 28 ש״ח בלבד בחודש, או 336 ש״ח בתשלום לשנה מראש (כל המחירים בכתבה זו נכונים לכתיבת שורות אלה).
הבעיה היא, שבשלב מאוחר יותר גיליתי שעליי לעבור לתכנית הפרו (וזה הזמן להמליץ לכם לקרוא תמיד את כל התנאים והמגבלות לפני רכישה של מוצר או שירות), מאחר וחבילת הפלוס לא מאפשרת לעשות שימוש מסחרי בסרטונים, והרי זו בדיוק הסיבה שאני משתמשת בסרטונים באתר שלי – כדי למכור בעזרתם קורסים.
התשלום החודשי של חבילת הפרו של וימאו כבר קופץ ל-80 ש״ח בחודש, אותם הם מחייבים לשלם לשנה מראש, כלומר הוצאה של 960 שקלים.
ההבנה הזאת גרמה לי לתהות אם יש שרותים זולים יותר. זכרתי שבעבר ניסיתי את שרות הענן של אמזון, אבל הוא היה פחות מוצלח. הממשק של אמזון מסובך ומסורבל, וגם הסטרימינג של הסרטונים לא עבד אז בצורה חלקה והגיעו אליי תלונות על כך שלוקח לסרטונים המון זמן להיטען ושהם לא מפסיקים להיעצר.
שירות אחר שמצאתי ובעבר נראה מאוד אטרקטיבי מבחינת הפיצ׳רים והמחיר, הוא של Spotlightr (בעבר Voo Player). אך כשבדקתי אותם שוב, ראיתי שמאז המחירים שלהם קפצו וכיום אאלץ לשלם כמעט 700 שקלים בשנה כדי להעלות את כמות הסרטונים שיש לי לשרת שלהם.
עזבתי את העניין ונשארתי עם וימאו. הנוחות של השארת הקבצים כפי שהם עשתה את שלה, עד שכאמור, לפני מספר ימים נכנסתי כדי להעלות לשם סרטון, ועל הדרך בדקתי מתי מתחדשת לי התכנית, ואכן – ״תפסתי״ את החידוש בזמן.
כשהבנתי שיש לי רק 3 ימים לבדוק עלויות של חברות שונות, להחליט אם אני מעבירה את כל הקורסים שלי למקום אחר ולבצע את ההעברה בפועל (עניין של מספר ימי עבודה), החלטתי לצאת לדרך באותו הרגע כדי לא לבזבז זמן נוסף. זכרתי שבעבר בדקתי שירות חדש של אחסון קבצים בשם באני נט.
נכנסתי לבדוק את המחירים שלהם ושמחתי לגלות שהם מאוד זולים, ברמה של מחירי רצפה.
בנוסף, Bunny Net מציעים שבועיים ניסיון חינם, כך שלא היה לי שום ״תירוץ״ לדחות את המעבר – ומיד פתחתי חשבון. בשלב הראשון הורדתי מוימאו את כל הסרטונים שלי, כמות של מעל 100. לאחר מכן העלתי אותם ל-BunnyNet וחילקתי אותם לתיקיות (Collections) כדי לשמור על סדר ושיהיה לי קל להטמיע אותם בקורסים באתר.
השלב הבא היה לעבור על כל הקורסים באתר ולהחליף את ההטמעה של וימאו בזו של באני נט.
כל התהליך לקח בדיוק 3 ימים. האם העבודה היתה שווה חיסכון של כמעט 1000 שקלים? אני בטוחה שכן, שהרי חסכתי בכך גם חידוש חבילות של וימאו בשנים הבאות.
כמה עולה לאחסון קבצי וידאו ב-Bunny.net?
המחיר החודשי שתשלמו בבאנינט תלוי במספר גורמים כמו נפח הקבצים שתעלו לשרת שלהם, נפח התעבורה שלכם ומיקום השרת בעולם. בנוסף, הם גובים מחיר קבוע של דולר אחד ($1) בחודש. כדי לאחסן סרטונים שמיועדים להצגה באתר קורסים למשל, נצטרך להשתמש בשירות ה-Stream שלהם. עלות האחסון בשירות זה היא 0.01$ לג׳יגה פלוס מינוס – תלוי במיקום השרת שבוחרים להשתמש בו. בנוסף, יש להם מחשבון שתוכלו לשחק איתו כדי להבין כמה תשלמו עבור כמות הסרטונים שתעלו לשרת וכמות התעבורה הצפויה שלכם. במקרה שלי, נכון לעכשיו כמות האחסון שלי מגיעה ל-35 ג׳יגה, ולפי נתוני התעבורה שהכנסתי למחשבון נראה שהתשלום החודשי שלי יגיע ל…1$ בלבד. הבדל עצום מה-80 ש״ח החודשיים שמבקשים בוימאו.
עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם – איפה הקאץ׳? האם מדובר במערכת מסובכת וקשה להבנה ולתפעול? אז התשובה היא – לא, המערכת מאוד פשוטה להבנה, ואין קאץ׳.
איך מעלים קבצים ל-BunnyNet ומטמיעים באתר?
הנה סרטון הדרכה שיראה לכם איך נרשמים לבאני נט, איך מעלים לחשבון שלכם סרטונים ואיך מטמיעים אותם באתר. בנוסף, נראה איך מאבטחים את הסרטונים כך שלא יוכלו להטמיע אותם באתרים אחרים או לצפות בקישור הישיר שלהם, ונראה גם איך אפשר לשנות את צבעי הנגן והכפתורים המוצגים עליו: