למה אף אחד (מלבד אמא, אבא והחברים כמובן…) לא קורא את הבלוג שלכם? הנה כמה סיבות:
-
אתם לא יוצרים ערך מוסף
זוהי אחת הסיבות המשמעותיות ביותר ובגלל זה היא במקום הראשון. אם תמשיכו לכתוב על הא ועל דה, תביעו את דעתכם על סוגיות שונות ותספרו על הדודה שלכם מדרום אפריקה ואיך היא הגיעה לארץ לפני 175 שנה, אף אחד לא יחזור לבלוג שלכם, רק אם אתם ממש, אבל ממש מיוחדים/פופולריים וידועים ברשת בסגנון כתיבה שמייחד אתכם. לעומת זאת, אם תפתרו בעיות לאנשים, תתנו טיפים מועילים ותעזרו לגולשים בנושאים מסוימים – יש סיכוי טוב, אפילו טוב מאוד – שהבלוג שלכם ייפרח.
-
הבלוג שלכם מכוער
אין מה לעשות, מישהו צריך להגיד לכם את זה בפנים. עיצוב האתר חשוב גם הוא. שילוב צבעים נכון, תוכן כתוב שחור על גבי לבן, תמונות מזמינות, פונטים קריאים ורווחים בין פסקאות – כל אלה, אם לא יהיו בבלוג שלכם, עשויים לגרום לנטישה מהירה.
-
כמה מלל, אוף, למי יש כוח לקרוא את זה
פסקאות קצרות ומתומצתות של תוכן ענייני ורלוונטי, זאת הדרך לגרום לגולשים שלכם לקרוא עד סוף כל כתבה. יש לכם הרבה מה להגיד? חלקו את הדברים לשתי כתבות או יותר.
-
על תתפשרו על הגהה והבעה!
את שיעורי הלשון בבית הספר או באוניברסיטה ייתכן וסיימתם מזמן, אבל זה לא תירוץ לכתוב משפטים לא נכונים, להשתולל עם הפיסוק, לכתוב “על” במקום “אל” (כמו בתחילת הסעיף הזה) וכמובן, לא לעשות הגהה. עברו פעם אחת, פעמיים ואף שלוש פעמים על המלל לפני שאתם מפרסמים כתבה. יש לכם סבלנות? חכו וקראו את הכתבה יום למחרת, לא תאמינו כמה שגיאות תמצאו גם אחרי שחשבתם שהכל מושלם.
-
יום כן, יום לא, יום למה לא
אם אתם רוצים שמישהו יחזור לאתר שלכם, השקיעו בו. עשו לכם לוח זמנים וקבעו ימים בהם תפרסמו כתבות חדשות. עמדו בלוח הזמנים. השקיעו בקוראים שלכם ותנו להם להבין שהאתר שלכם רציני ושאתם מוסיפים כתבות כל הזמן. יש לכם כמה שעות פנויות? כתבו מספר כתבות ופרסמו אותן בימים שונים, הכינו “סטוקים” של כתבות מראש כדי לא להיתקע בלי כלום. זה חשוב, וזה גורם משמעותי בהצלחת האתר.
-
גוגל? מי צריך אותו, אני כותב איך שבא לי!
אל תמעיטו בערכן של מילות המפתח בכתבות שלכם. אין לכם מושג ב-SEO? קנו ספר או שניים בנושא, קראו בבלוגים ובאתרים אחרים איך כותבים נכון בשביל גוגל. כן כן, בשבילו, כי הוא זה שיביא לכם גולשים. השקיעו במלל שהקוראים מחפשים, והם יבואו לבקר בתמורה.
-
שאני אשלם? שישלמו לי!
כמה שזה עשוי להישמע לכם חסר חשיבות, הדומיין עליו יושב הבלוג שלכם יכול להכריע בין אלה שיקחו אותו ברצינות ויוסיפו אותו למועדפים שלהם ובין אלה שיגידו “נו, עוד אתר שנבנה חינם ב-wix, עוד בלוג של blogspot” ויבינו שהבלוג שלכם לא מקצועי. השקיעו בדומיין ושלמו על חבילת אחסון. התקינו מערכת ניהול תוכן והתייחסו אל האתר שלכם בצורה רצינית. המחיר המזערי של פתיחת אתר שווה הרבה יותר ממה שנדמה לכם.
-
אני ואני ואני ואני.
זה לא מעניין אף אחד, באמת. חוץ מבני המשפחה המשועשעים, הקוראים האנונימיים שלכם לא מעוניינים לדעת מה עשיתם אתמול ומה התכניות לשבוע הבא. הם רוצים תוכן שיעזור להם. דברו אליהם בנימה אישית, אמפתית ואמינה, אבל לא על עצמכם. אתם כאן בשבילם, לא ההיפך.
מזדהים עם חלק ממה שכתוב למעלה? גם אם נדמה לכם שלא, עברו על כמה כתבות בבלוג שלכם ותראו אם יש מקום לשיפורים. קחו את הנקודות האלה ברצינות, ושפרו את הופעתכם.
אה, וכדאי שתקראו גם את הכתבה הזאת.