יצירת תפריט פופאפ באתר

בעבר, תפריטי הניווט באתרי אינטרנט היו מעוגנים דרך קבע לחלקו העליון של האתר, ובאתרים מסויימים הם הוצגו בצד האתר. במשך שנים הורגלו גולשים באינטרנט לחפש את כפתורי התפריט במקומות אלה, ובעלי האתרים ידעו שהם צריכים לשמור את הנדל״ן החשוב הזה במעלה האתר לטובת התפריט.

כיום, עם ההתפתחות והשימוש הנרחב יותר באנימציות והקלות בה ניתן ליצור אותן בזכות כלים כמו אלמנטור, אנו מתחילים לראות גישות שונות של ממשקי משתמש בכל הנוגע לניווט.

בנוסף, התאמת האתר לצפייה בטלפונים ניידים הפכה כיום לחלק אינטגרלי בתהליך העיצוב והבנייה שלו, מה שהפך את סמל ה״המבורגר” לאייקון התפריט הידוע בפני כולם. דבר זה מאפשר לבוני האתרים להסתיר את תפריט הניווט הקלאסי המלא גם בתצוגת דסקטופ ולהציג אותו כאייקון בלבד, מאחר והגולשים יודעים שעליהם ללחוץ עליו כדי להציג פריטי ניווט.

האפשרות לפנות את שטח ה״פריים לוקיישן״ בתצוגת הדסקטופ שהיה במשך שנים שמור לתפריט ניווט היא יתרון גדול. את השטח החשוב הזה, שמהווה את המיקום הראשון אליהם עיני הגולשים שלנו מופנות כשהם נוחתים באתר שלנו, אפשר לנצל לטובת תוכן מרכזי שחשוב לנו להציג להם מיד עם פתיחת האתר בפניהם.

בהדרכה הבאה נלמד איך אפשר בעזרת אלמנטור פרו לבנות תפריט פופאפ שיוצג רק כאשר הגולש זקוק לו, ובכך להפחית את העומס בראש האתר על-ידי ביטול התפריט האופקי והצבת אייקון המבורגר קטן במקומו, אשר יהיה דביק לאורך כל גלילת הדפים ויוצג בכל דפי האתר.

הדרכה זו מתאימה לבעלי אתרי וורדפרס עליהם מותקן תוסף אלמנטור פרו. בהדרכה נעבוד עם הטמפלטים של אלמנטור פרו על מנת לבנות פופאפ וה-Header, כך שאם אין לכם ניסיון קודם בעבודה עם אלמנטור בפרט ובוורדפרס בכלל, ניתן להיעזר בהדרכות הבסיס הבאות כדי ליישר קו ולאחר מכן לשוב ולצפות בהדרכה זו כדי לבצע את המוצג בה.

הדרכות בסיס:

יצירת תפריט פופאפ באתר

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
5
(2)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן