דף ה”אודות” אצלכם באתר הוא אחד הדפים הנצפים ביותר, ועל כן יש לתת לו חשיבות רבה ולא לוותר עליו או לשמור אותו לאחר כך, ליום בו יהיה לכם זמן לשבת ולכתוב אותו. זהו הדף שהקוראים יחפשו כדי לדעת מי אתם, ותוכן כמו “דף זה יתעדכן בהמשך” מראה על חוסר מקצועיות ובעיקר זלזול בקוראים.
הסתכלו אם אתם עושים את הטעויות הבאות ותקנו לפי הצורך:
1. אין לכם דף “אודות”
האתר שלכם יפהפה, השקעתם בעיצוב, בבלוג, בעמודי תוכן אחרים… אבל אין דף “אודות”. יכול להיות שיש לכם דף כזה, אבל “החבאתם” אותו בשם אחר. אין צורך לשחק עם הקוראים במחבואים – קיראו לו בשם פשוט וברור כמו “אודות”, “עלינו”, “מי אנחנו” וכו’. אתם תופתעו לגלות בסטטיסטיקות האתר כמה קוראים לוחצים על הדף הזה.
2. מי אני ומה שמי
לא, לא שם החברה שלכם או שם האתר, אלא אתם – מה השם שלכם, השם האמיתי? אחד העקרונות שאתרי אינטרנט מוצלחים עובדים לפיו הוא מה שנקרא באנגלית Credibility, אמינות. ככל שהקוראים ירגישו שאתם “אמיתיים”, כך הם יאמינו בחברה שלכם ובכם. נגמרו ימי האנונימיות – אם מישהו רוצה לדעת עליכם משהו, לפני ששואלים אנשים קרובים, בודקים עליכם בגוגל. לא כדאי שאם כבר השם שלכם נמצא ברשת, הוא יוביל לאתר שלכם?
3. איך אתם נראים?
על חשיבות התמונה דיברנו כבר בכתבה בנושא מה צריך להיות באתר. נחזור ונאמר שחשוב להראות לקוראים איך אתם נראים. אתם הרי רוצים אתר מצליח, אז למה להתחבא? תנו לעצמכם קרדיט ושתפו את הקוראים בתמונה שלכם. כשיש תמונה ליד שמכם, יהיה קל יותר לזכור אתכם וליצור קרבה מסויימת, שיכולה בהמשך להיות מתורגמת לרצון לחזור אליכם לאתר וליצור איתכם קשר במקרה הצורך.
4. מצ’עמם לנו…
דף עם תוכן רב, הרבה מילים, פסקאות ארוכות וגלילה רבה, פשוט לא ייקרא. וזה עוד לפני שדיברנו על התוכן עצמו. כדי שדף האודות שלכם ימשוך אותנו, הקוראים, מומלץ שיהיה קצר וקולע, בלי הרבה לינקים לדפים אחרים, בלי מילים מסובכות ומשפטים ארוכים ומייגעים. פסקאות קצרות, קשורות לנושא העסק/האתר, כמה מילים עליכם וזהו. עוד שתי נקודות שכדאי לחשוב עליהן:
- כתבו ב”קול” שלכם, אין צורך ברשמיות מוגזמת ובשפה גבוהה מדי שעלולה להתפרש כהתנשאות.
- מומלץ להשתמש בקצת הומור!
5. שימוש בוידאו בלבד
בכתבה הקודמת (5 הפריטים שחייבים להיות לכם באתר) דיברנו על היתרונות בהכנסת סרטונים לאתר. אבל, הוספת סרטון בלבד לדף האודות – לא יגרום לתוצאה הרצוייה. אם מישהו נכנס לאתר שלכם ממקום עבודתו, לא בטוח שהוא יוכל לצפות בוידאו ולהפעיל רמקולים. יכול להיות שגם לא יהיה לו זמן לצפות ב-5 דקות שלמות בהם אתם מסבירים על עצמכם ועל העסק שלכם. עם כל האהבה לסרטונים מצד הגולשים, עדיין יש חלק שמעדיפים טקסטים. וידאו בעמוד ה”אודות” הוא מומלץ ומבורך, כל עוד הוא משולב בטקסט. בנוסף, כדאי שיהיה קצר ומעניין.
6. אתם כותבים. וכותבים. וכותבים… עליכם.
דף האודות הוא לא המקום המתאים ל”פסטיבל מספרי סיפורים”. הקוראים מעוניינים לדעת בעיקר איך אתם יכולים לעזור להם, אם אתם מסוגלים לפתור להם את הבעיות ובעצם איפה הם נכנסים לתמונה מבחינתכם. נסו שדף האודות שלכם ייקלע למטרות אלה ולא יתעסק יותר מדי ב”הכל התחיל בשנת 1972…”.
דף האודות הוא לא על עצמכם, אלא על הגולש שלוחץ על הדף כדי לקרוא אותו. כתבו בדף האודות מדוע כדאי לקוראים לגלוש באתר שלכם. דברו על הבעיות שאתם פותרים. ספרו על העזרה שאתם נותנים ועל מה שמעניין את הגולשים שלכם לקרוא!
אם בכל זאת אתם מרגישים שאתם ממש צריכים לספר על עצמכם ועל העסק, או אפילו לכתוב סיפורים אישיים, בדיחות, תמונות של החתול ומתכונים לקינוחים, תוכלו לעשות את זה בבלוג, שם הקוראים מצפים לנימה אישית, ולהפנות את הקוראים אליו מעמוד האודות.
אתם עוד פה? קדימה, יש לכם דף “אודות” לכתוב!