איך מחברים בין דומיין לחברת אחסון?
אם רכשתם דומיין וחברת אחסון בשתי חברות נפרדות, תצטרכו לחבר ביניהם, כדי שהחומר שמאוחסן בחברת האחסון ״ידבר״ עם הדומיין וידע להציג את המידע בכתובת הנכונה. איך עושים זאת? עליכם לחפש את רשומות ה-DNS של האתר שלכם בחברת האחסון. אם למשל רכשתם חבילת אחסון מחברת Bluehost, רשומות ה-DNS שלכם יהיו:
- ns1.BlueHost.com
- ns2.BlueHost.com
את רשומות ה-DNS (באנגלית – Name Servers) אפשר לרוב למצוא במייל ה״ברוכים הבאים״ שקיבלתם מחברת האחסון כשנרשמתם אליה, או שאפשר לברר זאת באתר חברת האחסון. לרוב, הרשומות יכללו 2 כתובות כמו שרואים למעלה, כאשר הראשונה מתחילה ב-ns1 והשניה ב-ns2.
כאשר יש בידיכם את הרשומות, צריך למצוא בחשבון שלכם בחברה בה רכשתם את הדומיין היכן מעדכנים אותן. למשל, אם רכשתם דומיין ישראלי בחברת LiveDNS, מסך שינוי הרשומות יהיה תחת ״הגדרת שרתי DNS״ וייראה כך:
בסיום עדכון הרשומות, ייתכן ויקח לשינוי כ-24 שעות להתעדכן באופן מלא ורק אז תוכלו לראות את האתר תחת הדומייןאליו קישרתם אותו.
מהי מערכת ניהול תוכן?
מלבד דומיין (כתובת האתר) וחבילת אחסון (היכן שקבצי האתר מאוחסנים), מומלץ להתקין באתר מערכת לניהול תוכן שאחראית על ניהול התוכן ונראות האתר. אחת המערכות המתקדמות והפופולריות בעולם כיום היא וורדפרס והיא חינמית להורדה ולשימוש. במערכת ניהול התוכן כותבים את המאמרים, מנהלים את התגובות אם יש לאתר בלוג, מעלים תמונות וקבצי מדיה נוספים, יוצרים עמודי תוכן, מעצבים חלקים נרחבים באתר, מוסיפים טפסים ועוד…
מהו דומיין?
דומיין (או בעברית – שם מתחם), הוא כתובת האתר, הכתובת שמקלידים בדפדפן על מנת להגיע לאתר מסויים. דומיין ישראלי יסתיים ב-co.il ובינלאומי יסתיים לרוב ב-com, net ו-org. כיום ישנם סוגים רבים של סיומות של דומיינים. דומיין בינלאומי יעלה בד״כ בין 10 ל-16 דולר בשנה ודומיין ישראלי יעלה החל מ-50 ש״ח לשנה, תלוי בחברה. ישנן חברות אחסון אתרים שמציעות דומיין בינלאומי בחינם לשנה הראשונה.
מהי חבילת אחסון?
חבילת אחסון כשמה כן היא – מאחסנת את כל הקבצים והמידע של האתר שלך. חברות לאחסון אתרים מחזיקות את המידע של הלקוחות שלהם בשרתים שפועלים כל העת ומאפשרים להציג את האתר שלכם לעולם. כפי שבמחשב הקבצים מאוחסנים על דיסק קשיח, כך קבצי האתר צריכים להיות מאוחסנים על שרת על מנת שיהיו זמינים לצפייה ע״י אחרים. כל מי שרוצה לבנות אתר אינטרנט יצטרך לרכוש חבילת אחסון. ישנן חבילות בחו״ל שמתחילות מ-4$ בחודש ויש יקרות יותר שמגיעות ל-12$ ויותר. יש חבילות אחסון על שרת שיתופי בהן האתר שלכם יושב על אותו שרת עם עוד מאות או אלפי אתרים אחרים ויש חבילות אחסון שמאפשרות לשים את קבצי האתר שלכם על שרתים ייעודיים ופחות עמוסים. לחצו כאן להשוואת חבילות אחסון.
כמה עולה לבנות אתר?
כמה עולה לקנות רכב?
התשובה היא – תלוי. אם אתם רוצים לנסות לבנות אתר לבד, למשל בעזרת מערכת וורדפרס, כל שתצטרכו הוא לרכוש חבילת אחסון ולרכוש דומיין (הכתובת של האתר). מערכת וורדפרס עצמה היא חינמית להורדה ולהתקנה. המחיר של אחסון ודומיין יכול להתחיל מכ-200 שקלים לשנה ל-600 ואף יותר, תלוי בחברת האחסון.
אם רוצים לקחת בונה אתרים מקצועי, העלויות יעלו ככל שהאתר יהיה ״מסובך״ יותר לבנייה וידרוש יותר עבודה. אתר תדמיתי פשוט בוורדפרס יכול לעלות החל מ-3000 שקל (לאתר בסיסי מאוד) ולהגיע למאות אלפי שקלים.
מה ההבדל בין wordpress.com ל-wordpress.org?
מערכת וורדפרס מגיעה בשתי צורות: כמערכת סגורה שמאפשרת פתיחת בלוג בחינם, או כמערכת עצמאית שניתן להוריד ולהתקין באתר משלכם. wordpress.com היא מערכת בלוגים (בדומה ל-blogspot) והיא מאפשרת לכל מי שרוצה לפתוח בלוג ולכתוב פוסטים. המערכת מאפשרת לבחור עיצובים שונים ולהתקין תוספים – אבל בצורה מוגבלת מאוד, לא ניתן לגעת בקוד ולשנות הרבה דברים. wordpress.org לעומת זאת הוא האתר ממנו ניתן להוריד למחשב ולהתקין באופן עצמאי את מערכת וורדפרס שבנויה על קוד פתוח ואיתה אפשר לעשות בגדול כל מה שרוצים, לערוך את הקוד, להתקין כל תוסף שמבוסס עליה ולעצב את האתר מאפס.