למה הבלוג שלכם גרוע (ואיך לתקן אותו)

למה אף אחד (מלבד אמא, אבא והחברים כמובן…) לא קורא את הבלוג שלכם? הנה כמה סיבות:

  1. אתם לא יוצרים ערך מוסף

    זוהי אחת הסיבות המשמעותיות ביותר ובגלל זה היא במקום הראשון. אם תמשיכו לכתוב על הא ועל דה, תביעו את דעתכם על סוגיות שונות ותספרו על הדודה שלכם מדרום אפריקה ואיך היא הגיעה לארץ לפני 175 שנה, אף אחד לא יחזור לבלוג שלכם, רק אם אתם ממש, אבל ממש מיוחדים/פופולריים וידועים ברשת בסגנון כתיבה שמייחד אתכם. לעומת זאת, אם תפתרו בעיות לאנשים, תתנו טיפים מועילים ותעזרו לגולשים בנושאים מסוימים – יש סיכוי טוב, אפילו טוב מאוד – שהבלוג שלכם ייפרח.

  2. הבלוג שלכם מכוער

    אין מה לעשות, מישהו צריך להגיד לכם את זה בפנים. עיצוב האתר חשוב גם הוא. שילוב צבעים נכון, תוכן כתוב שחור על גבי לבן, תמונות מזמינות, פונטים קריאים ורווחים בין פסקאות – כל אלה, אם לא יהיו בבלוג שלכם, עשויים לגרום לנטישה מהירה.

  3. כמה מלל, אוף, למי יש כוח לקרוא את זה

    פסקאות קצרות ומתומצתות של תוכן ענייני ורלוונטי, זאת הדרך לגרום לגולשים שלכם לקרוא עד סוף כל כתבה. יש לכם הרבה מה להגיד? חלקו את הדברים לשתי כתבות או יותר.

  4. על תתפשרו על הגהה והבעה!

    את שיעורי הלשון בבית הספר או באוניברסיטה ייתכן וסיימתם מזמן, אבל זה לא תירוץ לכתוב משפטים לא נכונים, להשתולל עם הפיסוק, לכתוב “על” במקום “אל” (כמו בתחילת הסעיף הזה) וכמובן, לא לעשות הגהה. עברו פעם אחת, פעמיים ואף שלוש פעמים על המלל לפני שאתם מפרסמים כתבה. יש לכם סבלנות? חכו וקראו את הכתבה יום למחרת, לא תאמינו כמה שגיאות תמצאו גם אחרי שחשבתם שהכל מושלם.

  5.  יום כן, יום לא, יום למה לא

    אם אתם רוצים שמישהו יחזור לאתר שלכם, השקיעו בו. עשו לכם לוח זמנים וקבעו ימים בהם תפרסמו כתבות חדשות. עמדו בלוח הזמנים. השקיעו בקוראים שלכם ותנו להם להבין שהאתר שלכם רציני ושאתם מוסיפים כתבות כל הזמן. יש לכם כמה שעות פנויות? כתבו מספר כתבות ופרסמו אותן בימים שונים, הכינו “סטוקים” של כתבות מראש כדי לא להיתקע בלי כלום. זה חשוב, וזה גורם משמעותי בהצלחת האתר.

  6. גוגל? מי צריך אותו, אני כותב איך שבא לי!

    אל תמעיטו בערכן של מילות המפתח בכתבות שלכם. אין לכם מושג ב-SEO? קנו ספר או שניים בנושא, קראו בבלוגים ובאתרים אחרים איך כותבים נכון בשביל גוגל. כן כן, בשבילו, כי הוא זה שיביא לכם גולשים. השקיעו במלל שהקוראים מחפשים, והם יבואו לבקר בתמורה.

  7. שאני אשלם? שישלמו לי!

    כמה שזה עשוי להישמע לכם חסר חשיבות, הדומיין עליו יושב הבלוג שלכם יכול להכריע בין אלה שיקחו אותו ברצינות ויוסיפו אותו למועדפים שלהם ובין אלה שיגידו “נו, עוד אתר שנבנה חינם ב-wix, עוד בלוג של blogspot” ויבינו שהבלוג שלכם לא מקצועי. השקיעו בדומיין ושלמו על חבילת אחסון. התקינו מערכת ניהול תוכן והתייחסו אל האתר שלכם בצורה רצינית. המחיר המזערי של פתיחת אתר שווה הרבה יותר ממה שנדמה לכם.

  8. אני ואני ואני ואני.

    זה לא מעניין אף אחד, באמת. חוץ מבני המשפחה המשועשעים, הקוראים האנונימיים שלכם לא מעוניינים לדעת מה עשיתם אתמול ומה התכניות לשבוע הבא. הם רוצים תוכן שיעזור להם. דברו אליהם בנימה אישית, אמפתית ואמינה, אבל לא על עצמכם. אתם כאן בשבילם, לא ההיפך.

מזדהים עם חלק ממה שכתוב למעלה? גם אם נדמה לכם שלא, עברו על כמה כתבות בבלוג שלכם ותראו אם יש מקום לשיפורים. קחו את הנקודות האלה ברצינות, ושפרו את הופעתכם.

אה, וכדאי שתקראו גם את הכתבה הזאת.

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
0
(0)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

סליחה על ההפרעה...

* הקישור נפתח בחלונית חדשה כך שיהיה אפשר להמשיך לקרוא את הכתבה

דילוג לתוכן