5 דברים שכדאי לדעת לפני שבונים אפליקציה לעסק

לפני עשור הדבר שבעלי עסקים קטנים היו צריכים יותר מכל הוא אתר אינטרנט, היום, אין ספק בכלל שעסק ללא אתר – כאילו הוא לא קיים. גם עסקים שמסתפקים בדפי פייסבוק שישמשו כאתר – מפסידים לקוחות רבים שלא רשומים לפייסבוק (כן, עוד יש כאלה!) ואל להם לשכוח שבתור עמוד פייסבוק הם לא מקבלים חשיפה מגוגל כמו שאתר אינטרנט מקבל.

אבל עזבו את העבר. פנינו לעתיד ומה שבעלי עסקים צריכים להתמקד בו עכשיו הוא בניית אפליקציה. למה? כי העיניים של כולנו מופנות אל המכשיר הקטן הזה שפעם ידע רק לקבל ולהוציא שיחות. האייקון של העסק שלכם צריך להיות שם – מול העיניים של הלקוחות!

אז הנה רשימה של דברים שכדאי לדעת לפני שבונים אפליקציה לבד או לפני שפונים לחברה מקצועית שתבנה בשבילכם אפליקציה:

1. לא כל אייקון בנייד הוא אפליקציה

tablet-313002_1920ישנם אתרי אינטרנט שכשתגלשו אליהם מהנייד הם יציעו לכם לשמור את האתר כאייקון בדף הבית ויסבירו כיצד לעשות זאת. מה שיקרה זה שיופיע אייקון חדש בטלפון/טאבלט שלכם ותוכלו להיכנס אליו ולהגיע ישר לאתר האינטרנט. זוהי לא אפליקציה “אמיתית” – אלא רק סימניה, ממש כמו שבמחשב אתם יכולים לסמן אתרים שאהבתם כדי לחזור אליהם מאוחר יותר. כלומר, האייקון הזה משמש ככפתור שמוביל לאתר אינטרנט בלבד, ללא יכולות רבות ומגוונות שקיימות באפליקציה ייעודית, כזאת שמורידים מהחנויות של אפל ואנדרואיד.

2. לא כל אפליקציה שמורידים היא אפליקציה “אמיתית”

כשאני אומרת “אמיתית” אני מתכוונת לאפליקציה עם תכונות שונות כמו גלריית תמונות, טפסי יצירת קשר, כפתורים אקטיביים להוצאת שיחה מיידית וכו’. ישנן אפליקציות שכל תפקידן הוא להציג את אתר האינטרנט של החברה והן נקראות ווב-ויו (WebView). אפליקציה כזאת מתנהגת ממש כמו בסעיף הקודם – רק שכאן מדובר באפליקציה שמורידים מהחנויות השונות ולא שומרים באופן ידני כסימניה. אתם כנראה אפילו לא תרגישו שהגעתם לאתר אינטרנט כי האפליקציה לא תוביל אתכם לדפדפן של ספארי או כרום אלא פשוט תציג את האתר מתוכה. אפליקציה מסוג זה טובה למי שרוצה להציע לגולשים ו/או ללקוחות את האפשרות להתקין בנייד שלהם את האפליקציה עם האייקון של העסק כדי לאפשר להם להגיע אליכם מהר יותר ובלחיצת כפתור. בנוסף, למי שאין זמן להתעסק ביצירת אפליקציה ייעודית – יכול בתור התחלה ליצור אפליקציה מסוג WebView עד לבניית אפליקציה אמיתית. יצירת אפליקציה מסוג זה אינה מסובכת ואפשר לקרוא פרטים נוספים על הנושא וללמוד לבד איך עושים את זה בקורס מאתר לאפליקציה שלנו באנגלית באתר יודמי.

3. ההבדל בין אפליקציה שלכם לאפליקציה שיפרסמו בחנויות עבורכם
במידה ותרצו לבנות אפליקציה לעסק – ישנן עלויות שאינן קשורות לחברה שתיצור לכם אותה או לתוכנה שבאמצעותה תבנו אותה. כל מי שרוצה לפרסם אפליקציה בחנות של אנדרואיד או אפל חייב לפתוח חשבון מפתח (Developer Account) בכל חנות בנפרד. העלות של חשבון מפתח באנדרואיד היא 25$ (תשלום חד פעמי) ובאפל – 99$ (תשלום שנתי). אם מישהו יעלה בשבילכם את האפליקציה – כמובן שזה יחסוך מכם את העלויות האלה, אבל עם החסכון בא מחיר מסוג אחר – אפליקציה שלא שייכת לכם אינה בשליטתכם, כלומר – מי שהעלה אותה בשבילכם יכול להחליט מכל סיבה שהיא להוריד אותה מהחנויות ולחסום את השימוש בה. בדיוק כמו שבונים אתר אינטרנט – אם לא שילמתם בעצמכם על חברת אחסון ודומיין – בעלי האתר יכולים להוריד את השאלטר בכל רגע נתון. המסקנה היא שכדאי לשלם את העלויות (הלא כל כך גבוהות) האלה ולהיות אדונים לתוכן שלכם ובשליטה עליו!

4. כמה עולה לפתח אפליקציה
כמו כל דבר בעולם שלנו – זה תלוי. המחיר תלוי בכל כך הרבה גורמים – החל מהתכונות שתרצו שהאפליקציה תכלול, דרך מספר העמודים והתפריטים שתרצו שיהיו בה ועד לעיצוב ולתכנון. אפליקציות זולות מאוד לרוב יכללו מספר עמודי תוכן פשוטים – כמו אתר אינטרנט, בעוד אפליקציות יקרות יכללו דברים כמו טפסים, גלריות תמונות וסרטונים, שליחת התראות (Push Notifications), הטמעת מפות, שילוב רשתות חברתיות ועוד. חברות חיצוניות לרוב יפעילו את האפליקציה בשבילכם, כלומר – התוכן שלכם יישב בשרת שלהן וכמו שהוזכר בסעיף הקודם – ברגע שתפסיקו לשלם, שהחברה תיסגר, שסתם יבוא להם לסיים את ההתקשורת עמכם – כל התוכן שלכם ייעלם. לכן חשוב מאוד לשים לב לחוזים עליהם אתם חותמים לפני סגירת עסקה ולבדוק טוב למי שייך התוכן ועל שם מי האפליקציה עולה לחנויות.

כיום ישנם כלים רבים המאפשרים בניית אפליקציה ללא כל ניסיון בתכנות וללא צורך להיפגש עם אף אחד – פשוט ליצור אותה דרך אתר מסויים או על-ידי הורדת תוכנה. ישנן חברות שמציעות מחירים חודשיים (ואז שוב, כל עוד אתם משלמים – האפליקציה באוויר, דבר שיכול לכבול אתכם לכמה שנים) וחברות אחרות מציעות מחירים חד פעמיים גבוהים מאוד, או מערכות מסובכות מאוד לתפעול. ישנה מערכת אחת כיום, חינמית ומבוססת קוד פתוח, שמאפשרת יצירת אפליקציה מקצועית בחינם, ללא התחייבות חודשית וללא לקיחת שליטה על התוכן שלכם, עם המון אפשרויות ובעזרת ממשק נוח לתפעול – ואפשר ללמוד איך לעבוד איתה בקורס יצירת אפליקציה לעסק.

5. תחזוק אפליקציה

אם יש לכם כיום אתר, אתם בטח יודעים שכדי להמשיך להביא אליו גולשים צריך לתחזק אותו באופן שוטף על-ידי כתיבת כתבות, שיתוף מאמרים ברשתות החברתיות, עדכון מידע, מוצרים, שליחת ניוזלטרים ועוד. האם אפליקציה תדרוש מכם את אותה רמת תחזוקה של אתר ויהיה עליכם לעבוד כפול?

לא בהכרח.

ישנן אפליקציות שיכולות להתחבר ישירות לאתר שלכם ולהציג את הכתבות ישירות משם, כלומר – ברגע שתוסיפו כתבה לבלוג היא תופיע מיד גם באפליקציה. בנוסף, אפשר להעתיק ולהדביק את התוכן של העמודים שבאתר ישירות באפליקציה שהרי לא מדובר בתוכן כפול אלא בשתי פלטפורמות שונות. לגבי חדשות ועדכונים – כן, יהיה עליכם לעדכן גם את קוראי האתר וגם את משתמשי האפליקציה אודות מבצעים וחדשות, אבל מדובר לרוב בפריטי תוכן קטנים ומהירים להקלדה כך שהעבודה והתחזוקה של אפליקציה לא תדרוש מכם השקעת זמן גדולה מדי מהרגע שהיא תהיה באוויר.

 

 

במדריך הבא נלמד צעד אחר צעד איך מבצעים את כל השלבים הראשוניים והבסיסיים, שאולי נראים מעט טכניים ומרתיעים למי שאינו מבין את המושגים ולא התנסה מעולם בבניית אתרים. אני כאן כדי להראות כמה זה יכול להיות פשוט ומהיר ואיך מגיעים למצב בו יש לך אתר אינטרנט באוויר שבו ניתן להתחיל לכתוב תוכן, לעצב ולפתח אותו.

חוברת זו, שמוצעת להורדה בחינם כקובץ PDF, תתאים לך אם תכננת לבנות אתר או בלוג אבל מצאת את עצמך דוחה את התהליך עוד ועוד כי לא ידעת איך להתחיל את התהליך בצורה נכונה.

הקורס האולטימטיבי למתחילים! בסיום הקורס יהיה לך מספיק ידע כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמה המופלאה הזאת ולהתקדם לעבר בניית האתר, החנות, דף הנחיתה, הקורס או הבלוג שלך בעצמך.
אה – והקורס הוא חינמי לחלוטין :-)

יש לך את הבסיס והגיע הזמן להתקדם לעבר בניית האתר שלך? באתר הקורסים של מקום ברשת ניתן למצוא מגוון קורסים: קורס מקיף בניית בניית אתר ובלוג בוורדפרס, קורס בניית דף נחיתה, קורס בניית חנות וירטואלית, קורס בניית קורס אונליין, קורס בניית חנות דרופשיפינג ועוד.

יו, הגעת לסוף הכתבה 😯 מה עכשיו?

1. אם אהבת את התוכן, אפשר לשתף עם חברים:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בלינקדאין
שיתוף בווטסאפ

2. אפשר לספר לנו מה חשבת, כדי שנוכל להמשיך להשתפר

כמה כתבה זו עזרה לך?

בחר/י כדי להצביע!

מאחר ואהבת את הכתבה...

נשמח לראותך גם ברשתות החברתיות שלנו!

מצטערים לשמוע שהכתבה לא היתה לך לעזר!

נשמח לשפר אותה!

תרצה/י לשתף אותנו מה אפשר לשפר בכתבה?

דירוג ממוצע לכתבה זו:
0
(0)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

כבר הורדת את

החינמונים שלנו?

צ׳קליסט לשיפור דף נחיתה
20 סעיפים שחייבים לעבור עליהם בבניית דף נחיתה

יש לך דף נחיתה? מתכנן/ת לבנות דף נחיתה? את הצ׳קליסט הזה אסור לך לפספס!

דוגמאות לעסקים אונליין
9 רעיונות לבניית עסק אונליין

הספר האלקטרוני הבא סוקר 9 סוגים של עסקים אינטרנטיים שניתן לפתח ולתפעל מהבית, בתור הכנסה נוספת או בבוא היום גם כהכנסה עיקרית.

איך לבחור חברת אחסון
איך לבחור חברת אחסון בתבונה

טבלת השוואה והסבר מפורט על מרכיבי חבילות אחסון ואיך לבחור את החבילה שהכי מתאימה לנכס הדיגיטלי שברצונך לבנות.

כלים לבוני אתרים
ארגז הכלים

50 מאגרי מידע של כלים, מערכות ואתרים מומלצים לבעלי נכסים דיגיטליים וקישורים להדרכות שפורסמו כאן באתר על חלק מהכלים המומלצים.

דילוג לתוכן